Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Een IT afdeling is veel tijd kwijt aan onnodige zaken!

Elk bedrijf heeft tegenwoordig wel een IT afdeling nodig. Dit komt door de technologische veranderingen in de afgelopen decennia. Bijna alles gaat tegenwoordig online en daar moet een bedrijf goed voor ingericht zijn. Dit is dan ook de reden dat een bedrijf niet meer zonder IT’ers kan. De vraag naar IT’ers is ook daarom zeer sterk gestegen en is een opleiding waar een kans op een baan zeer groot is als gevolg van afronding. Jammer genoeg blijkt dat de IT’ers die in dienst zijn niet altijd bezig zijn met de taken waarvoor ze zijn aangenomen. Dit komt omdat er vele taken onder de IT afdeling vallen die eigenlijk ook anders ingericht kunnen worden. Om te zorgen dat uw IT afdeling alleen bezig is voor wat het bedoeld is wordt hier in de blog uitgelegd wat u kan doen als eigenaar.

Laat processen automatiseren door een professionele partij

Het is mogelijk om bepaalde processen te laten automatiseren door een IT bedrijf. Deze bedrijven zorgen ervoor dat bepaalde taken niet meer hoeven worden uitgevoerd door de IT afdeling. U kan hier denken aan het vervangen of inrichten van een werkplek of het vervangen van apparaten. Hier kunnen IT afdelingen soms wel uren per week mee bezig zijn. Zo blijkt dat een werkplek vervangen wel zeven uur kan duren. Dat is bijna een hele werkdag, zonde natuurlijk. Ook voor het vervangen van hardware zal een IT afdeling wel honderden mailtjes moeten sturen en steeds weer reactie moeten krijgen van de werknemers. Met een geautomatiseerd proces zorgt u ervoor dat de werkplek makkelijk vervangen kan worden zonder dat de IT afdeling uren kwijt is aan deze activiteit.

Lifecycle management

Om de processen te automatiseren gebruiken It bedrijven bepaalde tools.  Zo is een populaire tool ‘Pluto’. Deze tool zorgt ervoor dat de gehele lifecycle van een de devices wordt ondersteund. Dit houdt in dat het zorgt voor het aanschaffen, het afvoeren en het regelen van alle zaken tussenin. Dit gaat automatisch, waardoor het efficiënter en voordeliger voor u als bedrijf is. Het Pluto lifecycle management bestaat uit verschillende onderdelen. Zo zorgt het voor de inventarisatie, procurement, planning, uitrol, rapportage en tevredenheidsmeting. Dit allemaal moet er voor zorgen dat uw It-medewerkers minder te doen hebben en dat er geen fouten voorkomen.

IT-advies en consultancy

Naast het feit dat bedrijven de processen automatiseren en gebruik maken van Lifecycle management is het ook mogelijk om advies of consultancy aan te vragen. Zo geven deze partijen hulp bij het aankopen van producten, het inrichten  van werkplekken, het plannen van werkzaamheden en het optimaliseren van de IT omgeving. Dit allemaal om te zorgen voor een efficiënte IT omgeving die geen uren kwijt is aan bepaalde opdrachten.