Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Etiketten

Veel mensen doen bijna iedere dag boodschappen. Er zijn altijd wel vaste producten die gekocht moeten worden en je hebt een soort vaste route ontwikkeld in de supermarkt waardoor je alles tegenkomt wat je nodig hebt. Soms koop je wel eens iets wat je normaal niet koopt, omdat het in de aanbieding is, omdat iemand je er iemand iets over verteld heeft of doordat het product of het etiket opvalt. Elk product bevat een etiket met daarop de vermelding van welke voedingstoffen er in het product ziet. Ook staat er soms op of het een gezond product is of niet en op andere staat ook wel eens een recept op waar je het product bij kan gebruiken. Wanneer je meer wil weten over het product, kijk je dus vaak op het etiket. De etiketten zijn ook erg belangrijk voor de producent omdat zij hiermee de consumenten moeten aantrekken. Het is belangrijk dat de verpakking opvalt en verleidelijk is zodat mensen geneigd zijn om jouw product te kopen.  Wel moet de producent zich aan de wetten en regels houden omtrent het etiket want hier zitten nog aardig wat regels aan vast. In dit artikel wordt uitgelegd wat wel en niet op het etiket van levensmiddelen mag staan.

Zo moet het etiket in ieder geval de naam van het product, lijst met alle ingrediënten, de netto hoeveelheid en de minimale houdbaarheidsdatum bevatten. Ook voedingswaarde en allergenen moeten vermeld worden en indien nodig een gebruiksaanwijzing. Misleidingen op het etiket zijn ten strengste verboden.

Het etiket bevat ook een barcode waarmee de winkel van alles kan bijhouden omtrent het product. Deze barcodes worden geprint met een codeer printer. Tegenwoordig heb je ook wel eens de Quick Response code die je kan scannen met je mobiel om informatie te verkrijgen, deze worden geprint met een QR code printer.

http://kba-metronic.nl