Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Het gevaar van een kortsluiting

Het gevaar van een kortsluiting

Er zijn veel potentiële gevaren in een huis die kortsluiting kan veroorzaken, variërend van problemen met zekeringenkasten tot defecte apparaten die van invloed zijn op het elektrische netwerk.

In dit artikel bespreken we een veelvoorkomend probleem waarmee veel huizen worden geconfronteerd, namelijk een elektrische kortsluiting.

Wat is een elektrische kortsluiting?
Een elektrische kortsluiting is waar een elektrische stroom door een deel van een elektrisch circuit stroomt dat niet bedoeld is om elektrische stroom te geleiden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een draad een andere draad of een metalen voorwerp raakt, waardoor er een vonk ontstaat. Dit kan een risico vormen voor iedereen die met elektrische apparaten omgaat of voor iedereen die in contact komt met de stekker of het stopcontact.

Een andere oorzaak van een elektrische kortsluiting is wanneer de isolatie op elektrische bedrading smelt en loskomt van de koperdraad binnenin.

In deze situatie is het probleem beter zichtbaar omdat u eventuele gesmolten isolatie kunt zien bij het onderzoeken van de elektrische draden.

Wat zijn de risico’s van een elektrische kortsluiting?
Een elektrische kortsluiting kan schade aan de draden, isolatie en andere componenten in het elektrische circuit veroorzaken. Als er kortsluiting optreedt in een apparaat zoals een koelkast of wasmachine, kan dit brand of een elektrische schok veroorzaken als het niet snel wordt gerepareerd.

Als u een elektrische kortsluiting in uw huis ervaart, of als u zich zorgen maakt dat er een probleem is met losse draden, neem dan onmiddellijk contact op met een elektricien voor noodgevallen.

Hoewel het risico op brand klein is, bestaat dat risico nog steeds en moet elke kortsluiting onmiddellijk worden verholpen. Mocht u ’s avonds of in het weekend last hebben van een kortsluiting in de stroomvoorziening, dan kunnen wij u alsnog helpen.

Om het probleem op te lossen, is een 24-uurs elektricien nodig, en we bieden het hoogste niveau van elektrische ondersteuning voor huizen en kleine kantoren.

Wat te doen als u een elektrische kortsluiting op een stopcontact ervaart?
Als u een elektrische kortsluiting ervaart, is de eerste actie om de veiligheid van iemand in de buurt te waarborgen.

Zorg ervoor dat blootliggende draden buiten bereik zijn, vooral voor jonge kinderen, en, ervan uitgaande dat er geen medische noodgevallen of branden zijn die moeten worden aangepakt, bel een elektricien voor noodoproep om de elektrische storing te verhelpen.

Alle defecte apparaten of kabels moeten worden vervangen en u moet ook de veiligheid van uw elektrische systeem laten controleren om er zeker van te zijn dat er geen verdere veiligheidsrisico’s zijn.

Nu een 24-uurs elektricien nodig?
Als u dringend een elektricien nodig heeft in Gelderland dan kunt u altijd contact opnemen. Of het nu overdag, ’s nachts, doordeweeks of in het weekend is, wij kunnen u helpen. Bel ons nu voor onmiddellijke ondersteuning. Elektricien Gelderland is onder andere actief in Nijmegen, Arnhem en nog veel meer plaatsen in Gelderland

https://elektricien-gelderland.nl/