Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Het groeiende modemerk XPLCT studios

Mode wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Mensen gebruiken het om zichzelf te uiten en om een goede indruk te maken op anderen. Doordat mode steeds belangrijker wordt, ontstaan er ook steeds meer modemerken. Het is voor een modemerk vaak lastig om door te breken. Je moet je niet alleen onderscheiden van andere merken, je moet de mensen ook aanspreken. In een wereld waar het steeds moeilijker wordt om door te breken, is er een modemerk dat snel veel bekendheid krijgt. XPLCT studios.

De oprichting van XPLCT studios

XPLCT studios is opgericht door twee modefanaten, Shaquille Gunther en Garezi Septara. De twee eigenaren bundelde hun krachten zodat zij beschikken over alle nodige vaardigheden. De een bouwde het merk op met overtuigende verkoopvaardigheden. Er werd door hem een basis gelegd in de Nederlandse offline modescene. De ander versterkte het team met zijn ontwerpvaardigheden. Hij werd het creatieve brein achter het merk. Omdat de ontwerper al eigenaar was van een ander kledingmerk, konden de connecties hieruit worden gebruikt om het nieuwe merk te laten groeien. Het ging zich dan met name om de connecties in de Nederlandse muziekindustrie. Dit heeft uiteindelijk gezorgd voor de bekendheid die het merk nu heeft gekregen. XPLCT studios wordt bij meer dan 50 retailers in Nederland verkocht en breidt zich uit in Europa. Zij gebruiken als voertaal dan ook Engels zodat zij meer bereik hebben.

Waar staat XPLCT Studios voor?

XPLCT studios staat voor goede kwaliteit. Niet alleen in de kleding die ze maken, maar ook in de content die zij delen. Ook is hierbij andere kunst van grote invloed. Denk aan klassieke schilderijen en 3D-kunst. XPLCT studios wilt graag meer zijn dan een commercieel modemerk. Ze willen de link leggen tussen andere makers. Dit willen ze bereiken door middel van co-creatie. Hierdoor is XPLCT studios niet gebonden aan een stijl, maar is er voor ieder wat wils. Wel worden de samenwerkingen gebaseerd op gemeenschappelijke visies, zodat er alleen wordt ontworpen waar XPLCT studios achter staat. XPLCT studios gaat namelijk alleen voor kleding die draait om positieve aanmoediging. Het is de bedoeling dat elk kledingstuk de consument inspireert. Kende je dit merk nog niet? Neem dan eens een kijkje en zie of het jou ook kan inspireren.