Mediahotspots
Image default
Gezondheid

Het verhaal van Susanne en Maarten

Met de uitbraak van de coronacrisis kreeg de wereld te maken met onzekerheid, tekorten en economische uitdagingen. Voor Maarten en Susanne was dit de aanleiding om hun leven op de kop te zetten en te zoeken naar een meer zelfvoorzienende manier van leven. Na veel onderzoek en inspiratie op te hebben gedaan uit de website “Doepserleven”, besloten ze om hun eigen weg te gaan en zich op te werpen in het zelfvoorzienend leven. Maarten en Susanne zijn gestart vanuit de eerste blog van doepserleven over zelfvoorzienend leven, deze kun je hier vinden

Maarten en Susanne geloofden dat door meer zelfvoorzienend te zijn, ze zich minder afhankelijk zouden maken van de wereld en de economie. Ze wilden ook graag een duurzamere manier van leven, die beter was voor de planeet en hun gezondheid. Dus begonnen ze aan deze reis door hun eigen voedsel te verbouwen, energie op te wekken met zonnepanelen en water te recyclen.

Ze beschouwden dit als een uitdaging en als een manier om nieuwe vaardigheden te leren en te groeien. Maarten en Susanne hadden echter nooit verwacht dat ze zich zo goed zouden voelen door hun veranderde levensstijl. Ze besparen geld, hebben meer tijd voor elkaar en voelen zich meer verbonden met de natuur.

Na hun ervaringen delen Maarten en Susanne graag hun verhalen en tips over hoe anderen ook kunnen beginnen met het zelfvoorzienend leven. Op hun blog kun je lezen over hun uitdagingen en overwinningen, en hoe ze hopen anderen te inspireren om een meer bewuste en duurzame levensstijl aan te nemen.

In feite zijn Maarten en Susanne nu bewijs van het feit dat het mogelijk is om te leven zonder afhankelijk te zijn van de economie en de samenleving. Ze hopen dat door hun verhaal te delen, ze anderen zullen inspireren om ook op zoek te gaan naar een meer zelfvoorzienend en duurzaam leven.

 

Maarten en Susanne waren altijd al bezig met het verbeteren van hun levensstijl en zoekende naar manieren om zichzelf te ontwikkelen. Na de uitbraak van de coronacrisis en de daaropvolgende onzekerheid, besloten ze om op zoek te gaan naar een meer zelfvoorzienende levensstijl.

Maarten was altijd geïnteresseerd geweest in duurzaamheid en groene energie, dus toen hij de website doepserleven ontdekte en de verhalen las over zelfvoorzienend leven, was hij meteen geïnspireerd. Hij besloot om zich te verdiepen in de technieken en methoden om zelf energie op te wekken en zijn eigen voedsel te verbouwen.

Susanne, aan de andere kant, was altijd geïnteresseerd geweest in natuurlijke geneeswijzen en holistische gezondheid. Na het lezen van de blogs op doepserleven, besloot ze om haar eigen moestuin aan te leggen en te experimenteren met de verbouw van haar eigen groenten en kruiden voor haar gezondheid.

Samen besloten Maarten en Susanne om hun kennis en ervaringen te delen door een blog te starten, waarin ze hun reis naar een meer zelfvoorzienende levensstijl documenteren. Door middel van hun blog willen ze anderen inspireren om ook stappen te nemen richting een meer duurzaam en zelfvoorzienend leven.