Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Het verschil tussen een goedkopere en duurdere zitmaaier

Wanneer u een geschikte zitmaaier gaat uitkiezen, zijn er vele factoren waar u op moet letten. Soms is uw eigen budget echter een gemene deler. Er is maar een bepaald bedrag dat u wilt of kunt besteden aan dit type maaier en daar moet u uw keuzes dan ook op aanpassen. Maar hoeveel verschil maakt een lagere prijs nu werkelijk? Is een goedkopere zitmaaier ook slechter van kwaliteit of is het resultaat in vergelijking met een duurder exemplaar gelijk?

Welke eigenschappen van een zitmaaier hangen samen met de prijs?

Wanneer u voor een lager geprijsde zitmaaier kiest, maakt u concessies. Er is namelijk een reden waarom een type maaier een lagere prijs heeft. En dat is niet altijd omdat de kortingen hoog zijn, zoals bij een gespecialiseerd verkooppunt zoals De Kock Machines. Welke kwaliteiten zijn ‘minder’ bij goedkopere modellen? Dat leggen we graag aan u uit.

De grootte van het maaidek

Of u nu een frontmaaier of een tuintractor koopt, het maaidek kan verschillen qua grootte. De vuistregel is: hoe groter het maaidek, hoe groter het oppervlak is dat u in één keer kunt maaien en hoe eerder u dus klaar bent met uw taak. Kleinere maaidekken zorgen er dus voor dat u langer bezig bent. Echter kan dit verschil minimaal zijn.

De opvangbak

Een groot voordeel van een zitmaaier is het feit dat het gemaaide gras opgevangen wordt in een opvangbak. Zo hoeft u niet meer achter zelf de boel op te ruimen. Echter kan de capaciteit van een dergelijke bak verschillen van model tot model. Logischerwijs hebben goedkopere varianten kleinere bakken.

Mulchen

Daarnaast zijn er verschillende zitmaaiers waarbij mulching een optie is. Hierbij wordt het gemaaide gras zeer fijn gemaakt, waarna het fijn gemaakte gras weer op uw gazon terecht komt. Hierbij dient dit gras als een natuurlijke meststof. Dit verbetert de gezondheid van uw gazon en laat uw gras er mooier uitzien. Echter beschikken goedkopere modellen veelal niet over deze functie.