Mediahotspots
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kan je haaruitval na corona krijgen?

De welbekende “coronaperiode” ligt voor het grootste gedeelte nu achter ons. Het was een nare periode scholieren die vereenzaamden, ouders die thuis moesten werken en tegelijkertijd de kinderen vermaken en mensen die er ziek van werden. Veel mensen denken nu dat we de grootste gevolgen van  corona achter de rug hebben. Voor veel mensen is dit inderdaad zo maar er zijn ook mensen die last hebben van post covid klachten. Er zijn mensen die nog last van hun longen hebben en chronisch vermoeid zijn, maar wist je ook dat je haaruitval na corona kan krijgen? Hoe dit in zijn werk gaat en wat de oplossing hier voor is ga je nu lezen.

Waarom krijg je haaruitval na corona?

Een van de belangrijkste redenen waardoor haaruitval na het virus ontstaat is stress. Stress van corona kan je in twee categorieën indelen. Ten eerste fysieke stress en ten tweede psychologische stress. Fysieke stress wordt ervaren door de ziekte zelf. Het virus tast het lichaam aan en het lichaam moet zelf oorlog voeren met het virus om het te verjagen. Dit proces kost het lichaam veel energie en levert lichamelijke stress op. Verder heb je natuurlijk ook nog de psychologische stress die je kan ervaren als je corona hebt. Misschien ben je angstig om andere mensen te besmetten, kan je niet werken om je rekeningen te betalen en kan je je gezien misschien niet goed ondersteunen. Dit kan mentaal erg zwaar voor een persoon zijn en veel stress opleveren. Stress is niet goed voor de gezondheid van het haar en veroorzaakt in dit geval voor haaruitval.

Wat is de oplossing

Als je last hebt van haaruitval, dan is er goed nieuws. Het is namelijk mogelijk om een haarreconstructie te nemen. Een haarreconstructie is eigenlijk een stukje kapsel wat op een kale plek op hoofd gemonteerd kan worden om kale plekken te camoufleren.