Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Hoe kies je de juiste bedrijfswagen?

Voor ondernemers is het aanschaffen van een bedrijfswagen vaak een grote stap. Zeker als het de eerste keer is dat een bedrijf een voertuig gaat kopen of leasen. Denk altijd goed na over welke bedrijfswagen het meest geschikt is, ook op lange termijn. 

 

Wanneer u een nieuwe bedrijfswagen wilt moet u voor uzelf antwoord hebben op een aantal vragen. Een paar voorbeelden van dit soort vragen zijn: 

  • Wat mag de auto kosten?

  • Hoe zuinig moet de bedrijfswagen zijn?

  • Wilt u een nieuwe bedrijfswagen of mag het een occasion zijn?

  • Hoe groot moet de laadruimte zijn?

  • Hoeveel kilometer gaat u per jaar rijden met de bedrijfswagen?

 

Wat mag de auto kosten?

Uw nieuwe bedrijfswagen moet wel binnen het budget passen. Heeft u een budget in uw hoofd, maar nog geen idee wat voor een bedrijfswagen u wilt? Neem dan contact op via de website van OnLease. De medewerkers hebben veel ervaring met de verschillende bedrijfswagens en adviseren u graag over welke bedrijfswagen het best bij u past. 

 

Wilt u een nieuwe bedrijfswagen of mag het een occasion zijn? 

Nieuwe bedrijfswagens zijn meestal iets zuiniger en de kans dat er de komende jaren iets mee gebeurd is kleiner. Op de tweedehands bedrijfswagens wordt veel minder afgeschreven wat de kosten dus lager houdt. Beide opties hebben hun voordelen. Maak hier voor uzelf dus een verstandige keuze in, of vraag het een specialist. 

 

Hoe groot moet de laadruimte zijn?

Om antwoord te geven op deze vraag zou u goed na moeten denken over wat er allemaal vervoerd moet worden. De grootte van de laadruimte is een belangrijk aspect. Zeker als het de eerste keer is dat u een bedrijfswagen gaat aanschaffen. Wanneer u al eerder een bedrijfswagen heeft gehad, dan weet u hoe groot uw laadruimte moet zijn. Dit maakt uw selectie meteen een stuk eenvoudiger! 

 

Hoeveel kilometer gaat u per jaar rijden met de bedrijfswagen?

Wanneer u veel gaat rijden met de bedrijfswagen is het een erg goed idee om een wat jongere wagen te kiezen. Jongere wagens komen vaak minder snel in aanmerking voor onderhoud dan bijvoorbeeld een bedrijfswagen die al een aantal jaar oud is. Verder is het ook belangrijk om te kiezen voor een bedrijfswagen die nog niet veel kilometers op de kilometerteller heeft staan. Wanneer u kiest voor een bedrijfswagen met weinig kilometers kan dit in de eerste jaren al veel schelen in onderhoudskosten!