Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Hoe motiveer ik mijn werknemers

Het is voor sommige werknemers een probleem. Ongemotiveerde werknemers. Dit kan er natuurlijk mee te maken hebben dat het werk niet zo leuk is. Maar blijft toch ten allen tijden vervelend voor de werkgever. Om dit tegen te gaan zal de werkgever toch bepaalde prikkels moeten geven. In dit artikel vind je een aantal tips om de werknemers extra te motiveren.

 

De eerste tip is, indien dit mogelijk is, om de werknemer af en toe thuis te laten werken. Wanneer de medewerker aangeeft thuis te kunnen werken, kan dit erg handig zijn. De motivatie en tevredenheid van de werknemer kan hierdoor toenemen. Waardoor de werknemer in het vervolg extra gemotiveerd is om te gaan werken. Het is wel belangrijk dat de urenadministratie goed werkt. Hierdoor weet je precies wanneer iedereen werkt etc.

 

Een andere mogelijkheid is om de werknemers zelf hun salaris te laten bepalen. De werknemers worden hierbij puur beoordeeld op de prestaties die ze leveren. Het voordeel hiervan is dat de werknemers doen aan zelfreflectie. Hierdoor leren ze meer van wat ze aan het doen zijn. Het voordeel voor de werkgever ligt bij de extra motivatie van de werkgevers. De salarisstrook van de werknemer moet je wel goed in de gaten houden

 

Ook kan je de werknemer laten bepalen wanneer deze gaat werken. Het voordeel hiervan is dat de werknemer tijden heeft die voor hem het beste uitkomen. Hierdoor kan je als werkgever ook direct hoge prestaties eisen van de werknemers. Ook zal de werknemer lekkerder in zijn vel zitten, door de eigen gekozen uren.

 

Een andere manier is om goed te praten met de werknemers. Dit houdt in dat je open gesprekken aangaat. Deze gesprekken moeten uiteindelijk leiden naar de mate van tevredenheid bij de werknemers. Ook kan je onafhankelijke tests laten doen om aan te laten tonen in hoeverre de werknemers tevreden zijn.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home