Mediahotspots
Image default
Alarmsysteem

Lockpick Sport

Voor de mensen die van puzzelen houden is er tegenwoordig een nieuwe sport in opkomst. Lockpicking is een leuke hobby waarbij men sloten als een puzzel open maakt. Door de binneste delen van een slot te bestuderen kun je er achter komen hoe je deze sloten vervolgens te slim af kan zijn.

Hoe werkt lockpicking?

Meestal worden er speciaal gereedschap gebruikt om het slot dan van binnen uit zo te beinvleoden dat je het slot kan openen prieglen zonder daarbij gebruik te maken van de correcte sleutel.

 

Voor praktisch gebruik moet je wel heel veel oefenen eer dat je er een normaal cilinderslot binnen een redelijke tijd kan openen.

Waarom lockpicking?

Maar voor hobbiesten is het onzettend leuk om te priegelen met een slot om te kijken of ze deze te slim af kunnen zijn. Het gehele proces is zeer vergelijkbaar met het oplossen van een puzzel. Alleen is er bij lockpicking ook wel degelijk veel oefening voor nodig om de vaardigheid te bemeesteren. Je moet namelijk met deze speciale instrumenten (lockpicks) de minscuul kleine pinnetjes naar de juiste positie brengen.

De meeste beginnelingen doen maar wat en zo komen de pinnen vaak bij louter toeval op de juiste positie. Maar de echte meesters kunnen pin voor pin voelen of ze al op de juiste positie zitten.

Hoe kan je lockpicking leren?

Lockpicking kan je alleen echt goed leren door veel te oefenen maar het is belangrijk dat je sowieso begint met een goede lockpicking setje.

Als je dat gedaan hebt dan weet je tenminste zeker dat het niet aan je gereedschap kan liggen. Want je weet wat ze zeggen..  “Goed gereedschap is het halve werk!”

https://lockpicks.nl/