Mediahotspots
Image default
Woningen

Hoe vind je makkelijk een plug voor je klus?

Pluggen vormen een basis om een schroef stevig aan de muur vast te zetten. Als je een plug voor je muur kiest, let dan op de dikte en het materiaal van je muur. Voor een massieve muur gebruik je namelijk andere pluggen dan voor een holle wand. Plafonds tellen hierbij ook als holle wanden. Een universeel plug kun je voor bijna iedere muur gebruiken. Zoek je juist een plug die speciaal is afgestemd op jouw specifieke klus? Bekijk dan de lijst hieronder.

Pluggen voor massief steen en beton

De nylon plug heeft een uitstekende verankering en wordt veelvuldig gebruikt. De alligator plug is geschikt voor alle massieve materialen, in het bijzonder voor het vastmaken van dynamische delen. De keilbout kan een zware belasting aan. De messing plug is geschikt voor het monteren van bouten en vereist geen diep gat. Een chemisch anker creëert een stevige basis in een brokkelige muur door er een vloeistof in te verspreiden.

Pluggen voor massief gips

De gasbetonplug maakt het mogelijk dingen te hangen op muren van zacht cellenbeton. De golfplaatnagel is handig voor het vastmaken van golfplaten aan hout. Met de spijkerplug boor je een materiaal direct in de muur. Dit kun je alleen gebruiken voor doorsteekmontage, bijvoorbeeld om houten regels te bevestigen. De kozijnplug is een soort grotere variant van de spijkerplug. Gebruik deze voor zwaardere delen zoals raamkozijnen.

Pluggen voor holle wanden

De hollewandplug is veelzijdig en heeft een schaar gedeelte dat achter de wand uit elkaar klapt. De hollewandanker gebruik je om bouten in holle wanden te bevestigen. Een metalen tuimelplug is geschikt voor grote wanddiktes en het vastzetten van lampen. Een metalen hollewandplug wordt vooral gebruikt om een gordijnrail aan het plafond te hangen. De gipsplaatplug is geschikt voor gipsplaten.

https://www.schroevenshop.be