Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Hoe werkt het bel-me-niet register?

Je krijgt veel telefoontjes die anoniem zijn, vaak wel de hele dag door. De ene keer is het een energieleverancier en de andere keer is het iemand van de loterij. Het zijn altijd mensen die je liever niet wil spreken, wat af en toe nogal eens voor irritatie kan zorgen. Is dat bij jou ook het geval? Dan kun je je aanmelden voor het bel-me-niet register. Zo krijg je niet of nauwelijks nog vervelende anonieme telefoontjes. Bedrijven die willen bellen zijn namelijk verplicht om eerst het bel-me-niet register te checken.

 

Anoniem bericht sturen

Als je je wil aanmelden voor het register dan kan dat op drie manieren. Je kan naar de website gaan, je kan bellen of je kan het via de post doen. Let er wel op dat je alleen een telefoonnummer kan opgeven in het register dat op jouw naam staat. Je moet dus altijd zelf registreren, een ander kan dat niet voor je doen. Je geeft bij de aanmelding aan dat je geen zin hebt in anonieme telefoontjes met commerciële doeleinden. Nu wordt je telefoon geblokkeerd voor dit soort bedrijven. Het bel-me-niet register blijft altijd geldig, net zo lang tot jij je weer uitschrijft. Let er op dat je ook geen anoniem bericht kan sturen of kan ontvangen als je hierbij staat ingeschreven.

 

Benaderd

Sta je wel ingeschreven, maar word je nog steeds telefonisch benaderd? Dan komt dat waarschijnlijk omdat je je aanmelding niet helemaal hebt afgerond. Een aanmelding afronden duurt ongeveer twee weken. Hou er ook rekening mee dat een bedrijf het belbestand vier weken mag gebruiken. Vinden de telefoontjes na zes weken nog altijd plaats? Dan is er iets niet goed gegaan.

 

Handmatig

Toch nog een nummer dat je belt? Je kan dat nummer ook meteen op je telefoon handmatig blokkeren. Dat kan je gemakkelijk doen in je instellingen. Let erop dat als je een nummer blokkeert deze ook nooit meer doorkomt als er wordt gebeld. Wil je toch een keer deblokkeren? Dan kan je dat makkelijk zelf doen.