Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Hoe wordt leer gemaakt?

Iedereen weet wel wat leer is, maar hoe wordt het gemaakt? Leer is afkomstig van dieren dus eigenlijk wordt leer helemaal niet gemaakt, het is een natuurproduct wat groeit.

Leer heeft een eigen productieproces, het bestaat uit verschillende bewerkingsgangen met als een resultaat een product van leer. Het leer wordt meestal zo duurzaam mogelijk gemaakt, daarom werkt men vaak met de techniek leerlooien. Deze techniek wordt gebruikt voor het maken van leren tassen, schoenen of riemen. Deze leren schoenen verven kan na het proces van het leerlooien. Vaak worden er conserveermiddelen aan het leer toegevoegd zodat het product langer houdbaar is. Tegenwoordig is het in om duurzaam en plantaardig leer te produceren, hierbij worden er zo min mogelijk chemicaliën aan het leer toegevoegd.  Na het looien van het leer wordt het leer extra gecontroleerd met een schuurmachine om alle oneffenheden te verwijderen.

Ieder leren accessoire is uniek, in het leren zitten littekens, insectenbeten en schrammen. Dit zorgt voor diepte in het leer en maakt het leer identiek, hierdoor ontstaan er nuances in de kleur van het leer. Hierdoor ontstaan het effect op leren producten dat geen enkel stuk leer er hetzelfde uitziet. Om tot een optimaal resultaat te komen moet het natuur product goed verzorgt worden. Door alle identieke aspecten is ieder leren product anders. Na een tijdje gebruik te maken van een leren product wordt het een stuk soepeler en fijner in gebruik

Natuurlijk is het ook belangrijk om je leren product mooi te houden. De beste manier om leer te verzorgen is door Angelus producten te gebruiken. Het is belangrijk om je leren producten zo nu en dan te verven om te zorgen dat ze mooi blijven. Angelus leerverf is beschikbaar in 140 kleuren, de kleur voor jou leren product zit er dus vast wel tussen! Benieuwd hoe je deze leerverf het best kan gebruiken? Neem een kijkje op www.leerverfshop.nl voor meer informatie over de Angelus leerverf!

http://www.leerverfshop.nl