Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Kerst in verschillende landen

Kerst is een vakantie die in bijna elk land ter wereld wordt gevierd. Althans, vooral in christelijke landen is het gebruikelijk om deze traditie uitgebreid te vieren. Bij de kerst horen verschillende tradities. Er zijn enkele tradities die landelijk of zelfs wereldwijd worden gevierd. Hierbij kun je denken aan het opzetten van een kerstboom met versiering, of het geven van cadeaus aan elkaar onder het mom dat de kerstman ze bezorgd heeft. Kerst is voor veel mensen een erg leuke tijd van het jaar. Kerst staat erom bekend dat er lekker wordt gegeten met vrienden en familie, en als een feest waarbij gezelligheid en samenzijn centraal staat. Hoe wordt de kerst eigenlijk gevierd in verschillende landen, of gebeurt dit overal op dezelfde manier?

De manier waarop kerst wordt gevierd is in veel christelijke families nagenoeg hetzelfde. Er worden kerstdiners gehouden met de familie, en soms zijn hier ook vrienden of kennissen bij betrokken. Ook wordt er op de 1e en 2e kerstdag vaak kerstonbijt gehouden, een lekker ontbijt met verschillende traditionele voeding zoals een kerststol, of afgebakken ovenbroodjes.

In de rest van de wereld hangt het ontzettend af van wat voor religie er leidend is, wanneer er wordt gekeken naar hoe kerst hier wordt gevierd. In het Jodendom bijvoorbeeld, wordt kerst helemaal niet gevierd. Vaak hangen deze families nog wel een afbeelding van een kerstboom met witte versiering in huis, om te laten zien dat zij solidair zijn met andere geloven. Dit is een mooi gebaar en past ook ontzettend goed in de kerstgedachte.

Kerst is een gedeelte van het jaar wat gepaard gaat met oud en nieuw, wat het voor veel mensen nog meer een feest maakt om naar uit te kijken. De feestdagen zijn een ontzettend gezellige periode.

https://www.xmasdeco.nl/?___store=nl&___from_store=nl