Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Huis verkopen aan belegger, wat houdt dat in?

Huis verkopen aan belegger, wat houdt dat in?

Huis verkopen aan een belegger is voor veel mensen nog een vaag begrip. Belegger klinkt heel professioneel en onpersoonlijk, maar in de praktijk is het gewoon een zakenman zoals iedereen. Een belegger is een mens die huizen opkoopt om te verhuren of te verkopen. Toch komen er veel vragen omhoog als mensen denken aan een belegger? Wat doet een belegger? Wat zijn de voordelen van een belegger ten opzichte van een makelaar? Hieronder krijgt u antwoordt op deze vragen over huis verkopen aan een belegger

Wat doet een belegger?

Een belegger belegt in vastgoed door huizen op te kopen en te verhuren of te verkopen. Hij verdient zijn geld aan het verhuren van zijn vastgoed en het verschil tussen de koopprijs en de verkoopprijs. Een belegger is altijd opzoek naar interessant vastgoed en hij beslist of hij het vastgoed wil kopen en wat hij ermee wil doen. Iedere belegger heeft verschillende interesses in vastgoed. De een wil alleen appartementen opkopen om te verhuren en de ander wil alleen grote villa’s om te verbouwen en te verkopen. Er is altijd een belegger die geïnteresseerd is in uw soort huis in uw buurt. 

Wat zijn de voordelen van een belegger ten opzichte van een makelaar?

Een belegger kan veel meer voordelen aanbieden bij het verkopen van uw huis dan een makelaar. Een belegger kan meer zekerheid aanbieden door gelijk aan te geven wat zijn plan is met uw huis. De belegger beslist alles zelf en heeft geen problemen met bijvoorbeeld de financiering. Een belegger heeft veel kennis over de markt en de waarde van uw huis. Daarom zal hij ook een marktconform bod aanbieden voor uw huis op basis van de lange termijn vermogen. Een belegger zal ook niet lang wachten om een bod uit te brengen en uw huis op te kopen. Voor de belegger is het handig om uw huis ze snel mogelijk in bezit te hebben zodat de belegger kan beginnen met zijn plannen. 

Uw huis verkopen aan een belegger is dus nooit een slecht idee als u uw huis wilt verkopen. 

https://denationalevastgoedportefeuille.nl/huis-verkopen-aan-belegger/