Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Je moestuin beschermen op een biologische en niet biologische manier

Beschikken over je eigen persoonlijke moestuintje is de afgelopen paar jaren enorm populair geworden binnen Nederland. Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om enkele groentes zelf te gaan verbouwen in een persoonlijk moestuintje. Hiervoor zijn verschillende redenen. Sommige mensen doen dit omdat het beter is voor natuur, anderen doen het puur als hobby. Helaas zal je bij het verbouwen van een moestuintje ook vervelende dingen tegenkomen die ervoor zorgen dat het proces iets minder leuk kan worden. Er zijn gelukkig meerdere oplossingen hiervoor en in deze blog gaan we deze oplossingen verder toelichten.

Toepassing van nematicide

Doorgaans wordt het middel nematicide gebruikt als bestrijdingsmiddel van ongewenste insecten. Vooral bij commerciële boeren is het gebruik van dit middel populair en gebruiken zij het vaker om hun gewassen te beschermen om schade te verminderen of geheel tegen te gaan. Gebruik van dit middel is niet zonder risico en indien het niet wordt gebruikt in de juiste doersing kan het schadelijk worden voor mensen. Het gewas is na behandeling van deze middelen niet meer biologisch en zal dus vol zitten met resten van de bestrijdingsmiddelen. Dit heeft niet alleen impact op de smaak maar ook op de kwaliteit van het gewas. 

 

Nematoden kopen voor het beschermen van je gewas

Er zijn buiten het gebruik van nematicide, meerdere manieren om gewas te beschermen. Sommige van deze middelen zijn 100% biologisch. Anderen zijn dit niet. Aaltjes zijn een voorbeeld van bestrijdingsmiddelen op biologische basis. Nematoden kopen zorgt ervoor dat onder andere ringwormen op een natuurlijke wijze verdwijnen zonder dat dit een impact heeft op het gewas. Er vindt dan geen aanpassing van smaak en kwaliteit op het gewas plaats en daardoor gaat het verbouwen van gewassen op een geheel natuurlijke manier.Dit maakt het gebruik van deze aaltjes een passende oplossing voor bestrijding van schadelijke insecten in het gewas.

Hoe kan je het beste bestrijding uitvoeren?

Wat je het beste doet, hangt onder andere af van de grootte van je moestuin. Bedraagt deze een paar meter of heb je ervoor gekozen om de gehele tuin om te toveren tot een grote moestuin? Indien het een paar meter is , is het gebruik van nematiciden een absoluut onnodig iets. In het eerste geval zou je zelfs kunnen stellen dat het gebruik van nematoden noch nematiciden niet nodig is omdat het oppervlakte zeer klein is. De kans op grote schade aan je gewassen is daardoor ook veel kleienr omdat je makkelijker je gewassen kan bijhouden. Heb je een grote moestuin? Dan is het gebruik van nematoden of nematiciden wel aangeraden.

Waar koop ik deze spullen?

Je plaatselijke tuinierwinkel kan je in veel gevallen helpen bij de aanschaf van deze bestrijdingsmiddelen. Veel speciaalzaken hebben deze middelen in het assortiment en kunnen je daarmee direct voorzien van deze behoefte. Bovendien kunnen ze je helpen door advies te geven over het gebruik en uit te leggen wat een juiste dosering is. Het kan echter zijn dat je nematoden nodig hebt en deze zijn lang niet in elke tuinwinkel te krijgen. De oplossing? bezoek een specialist!

 

Aaltjes kopen bij een speciaalzaak

Niet elke tuinwinkel is geschikt voor Aaltjes kopen . In sommige gevallen dien je een deskundige te bezoeken om meer kennis te krijgen van deze manier van bestrijden. Uiteindelijk zal dit ook leiden tot een beter eindresultaat. Het kan wel meer geld kosten en dus kunnen kosten hoger uitvallen dan in eerste instantie werd gedacht. Uiteindelijk is het deze investering wel waard en zal jij meer plezier hebben van je moestuin. Het zorgt er namelijk voor dat je moestuin niet vernield wordt en daardoor niet al je groentes vergaan.

 

https://www.biogroei.nl/producten/aaltjes-nematoden