Mediahotspots
Image default
Verbouwen

Kadaster kaart voor bruisende stad

Ben jij van plan om binnenkort naar de grote stad te verhuizen en in een grote buurt wonen? Dan is het aan te raden om naar Charlois Rotterdam te gaan. Deze buurt is een van de grootste buurten in het land en je bent ook nog eens in een bruisende stad. Hier kun je genieten van lekkere middagen op het terras en kun je de meest leuke winkels bezoeken. Hoewel er vele woningen zijn in deze buurt, zijn deze niet allemaal gevuld. Er is dus genoeg kans om hier te komen wonen. Als je voor een koopwoning gaat en dit helemaal wilt verbouwen, moet je wel rekening houden met bepaalde grenzen. 

Voorkom gedoe met omwonenden 

Maar waar moet je dan rekening mee houden? Zo is het handig om goed inzicht te krijgen in het perceel dat je koopt. Dit kan bijvoorbeeld als je een eigen woning wilt gaan bouwen, maar ook grenzen van een tuin die bij buren aansluiten. Om vervelende situaties met je buren te voorkomen, is het aan te raden om op tijd om een kadaster kaart te vragen. Op deze kaart krijg je meer informatie over een bepaald perceel en de omliggende percelen. Denk aan de specifieke grenzen, de perceelnummers, maar ook belangrijke bebouwingen waar je rekening mee moet houden. Naast dat je woningen vindt in Charlois, zijn hier ook genoeg bedrijfsvestingen.  

Krijg inzicht in belangrijke informatie 

Naast dat je in de Charlois buurt kunt gaan wonen, is Kralingen Rotterdam ook een optie. Ook deze buurt is erg groot, maar net wat minder oppervlakte dan de Charlois buurt. Naast dat je in deze buurt veel woningen kunt vinden, zijn er ook talloze bedrijfsvestingen te vinden. Het is dus heel divers. Als je graag aan het water wilt wonen, dan is deze buurt minder geschikt. Het bestaat namelijk vrijwel alleen uit land. Dit is dan wel weer perfect voor het kopen van een perceel. Ook voor deze buurt is het inzicht hebben in een perceel belangrijk. Er zijn verschillende kadaster kaarten beschikbaar met ieder verschillende informatie. Je kunt dus zelf bepalen welke voor jou belangrijk is.  

https://kadastralekaart.com/buurten/oud-charlois-BU05991574