Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Kies de juiste vaas

Bloemen in huis zijn altijd gezellig. Ze geven leven en kleur aan je interieur.  Maar in welke vaas komt dat boeket nou het best tot zijn recht? Vazen zijn er in allerlei vormen en maten. Met deze tips kies je de juiste vaas.

Het juiste formaat

Zorg als eerst dat de grootte van de vaas is afgestemd op het boeket. Een te grote bos bloemen in een te kleine vaas zorgt er voor dat de bloemen gaan hangen of de vaas misschien wel omvalt. Wanneer de vaas te groot is voor het boeket, worden de bloemen juist verstopt en gaat er weer te veel aandacht naar de vaas. Probeer hierin de juiste balans te vinden.

Keuze in materiaal

Qua materiaal zijn er verschillende keuzes, zoals keramiek, steen, of glas. Een glazen vaas doet het eigenlijk altijd goed omdat deze het best te reinigen is. Doordat een glazen vaas transparant is, zie je ook de stelen van de bloemen. Dit geeft een licht en ruimtelijk effect. Een glazen vaas hoeft trouwens niet altijd transparant te zijn, ze zijn er ook in verschillende semi-transparante of dekkende kleuren. Door een kleur te kiezen die ook in het boeket voorkomt, zorg je ervoor dat er één geheel wordt gevormd. Je kan er ook voor kiezen om juist een tegengestelde kleur te kiezen, zodat je bloemen er juist nog meer uit springen.

De vorm

Dan zijn er nog verschillende vormen. Smalle hoge vazen of vazen met een kleine opening zijn geschikt voor lange takken en smalle bloemen zoals gladiolen, of wanneer je slechts enkele bloemen wilt neerzetten. Grote bloemen zoals hortensia’s en pioenrozen komen het best tot zijn recht in een bolvaas. De vorm van de grote bloemen komt op die manier terug in de vaas. Heb je een groot boeket, zorg er dan in ieder geval voor dat de opening van de hals breed genoeg is zodat de stelen mooi op de rand van de vaas rusten.

https://www.nan-design.nl/glazen-vaas/