Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Leuke bezienswaardigheden in Hoorn

Ben je in provincie Noord-Holland? Dan is een dagje Hoorn een heel goed idee. Hoorn is qua grootte ideaal: niet te groot en niet te klein. Je kunt gezelligheid opzoeken, zonder te veel drukte te ervaren. Gemeente Hoorn telt 73.769 mensen (1 juli 2021). Wil je weten wat er zoal te zien is in Hoorn? Lees dan gerust verder.

Oostereiland

In Hoorn vind je het Oostereiland. Het eiland is aangelegd tussen 1662 en 1668 met als doel om de havencapaciteit te verhogen. Cornelis Janszoon Schuijt ging er vervolgens woningen en pakhuizen laten bouwen. In 1677 ging Schuijt failliet. Daarna kreeg het eiland diverse andere bestemmingen. Zo hebben de gebouwen op het Oostereiland onder andere dienstgedaan als gevangenis. Sommige oude inwoners noemen het nog steeds gevangenis-eiland ‘De Krententuin’.

De Roode Steen

Heerlijk in het centrum verblijven? Dat doe je bij De Roode Steen. Het centrale plein van de stad heet namelijk De Roode Steen. Dit is een plein omgeven door monumentale panden en monumenten. Hier vind je de terrassen en is er in de zomer vaak van alles te doen. Het is een mooi centraal punt in Hoorn. In het midden van het plein zie je het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen staan. Dit was een bewindvoerder van het VOC. Hij was ook voormalig veroveraar van Nederlands-Indië. Was hij fout of was hij goed? Het is niet helder of hij zeker weten een oorlogsmisdadiger was. Dat is ook de reden waarom het beeld er nog staat. Al met al een plein met geschiedenis dus.

De waag

Bij de Roode Steen vond je De Waag. De Waag werd vroeger gebruikt om goederen te wegen die men bij de Roode Steen verhandelde. Over het wegen moest toen belasting worden betaald. De huidige Waag werd gebouwd in 1609.

Huurhuis in Hoorn

Hoorn biedt veel moois en veel mensen willen er dan ook wonen. In het aanbod van huizen vind je net zo goed een leuk koophuis als een fijn huurhuis in Hoorn. Het voordeel van een huurhuis in Hoorn is dat je natuurlijk eerst kunt kijken hoe het wonen daar bevalt. Het maakt verder niet uit: een koophuis of een huurhuis in Hoorn vinden, zal vast lukken.

https://www.huurstunt.nl/huren/hoorn-nh/