Mediahotspots
Image default
Marketing

Minder geld uitgeven aan printen

Printen lijkt misschien niet iets wat je in je portemonnee voelt, maar beetje bij beetje kost het toch wel veel geld. Het is iets dat je wel af en toe nodig hebt. Als je jong bent heb je het regelmatig nodig voor school, en als je ouder bent misschien wel voor werk of je persoonlijke administratie. Hoewel alles steeds meer digitaal wordt, en de printer dus iets minder essentieel is, blijft het toch iets dat je af en toe hard nodig hebt.

Als je het niet zo breed hebt, dan kunnen alle kleine beetjes helpen om geld te besparen. Als je nog geen printer hebt en je denkt er ook niet vaak een nodig te hebben, dan raden we aan om er geen een te kopen. Het is dan makkelijker om even bij iemand anders te printen of het eventueel bij een copyshop te laten doen. Als dit niet te vaak is, dan is dat de meest goedkope optie.

Heb je wel vaker een printer nodig? Bijvoorbeeld voor school of werk, dan is het verstandig om er een aan te schaffen. Printers zijn over het algemeen niet zo duur. Voor het gewone gebruik zijn er twee soorten: inktprinters en laserprinters. Laserprinters zijn een stuk duurder, maar zijn uiteindelijk per blaadje weer goedkoper. Het is dus het afwegen waard hoe vaak je het gaat gebruiken. Ook zijn er andere printers, die worden gebruikt voor speciale ondergronden of functies, zoals een kabel printer of een hot foil printer.

De inkt is het duurste van het printen. Je wilt dus zorgen dat je zo min mogelijk inkt gebruikt. Er zijn bepaalde lettertypes die minder inkt gebruiken dan gewone lettertypes, dus dat is een mogelijkheid. Ook is het handig om de inkt niet meteen te vervangen wanneer de printer het aangeeft. Vaak zit er nog wel een restje in waar je nog een tijdje mee kunt doen. Zo gebruik je tenminste alle inkt en verspil je het niet.