Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Nooit meer piekeren

Stel je voor, je dagelijks leven en je werk vragen teveel van je. Je bent uitgeput en daardoor overgevoelig. Toch wil je beter en meer doen, je legt de lat hoog en voelt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor de mensen om je heen. Dat gevoel mag je ook hebben, want je hebt talent en mensen bewonderen je. Toch denk je vaak dat je niet goed genoeg bent, je piekert hierover en voelt je onzeker. Je weet dat dit niet langer zo door kan gaan. Anders krijg je waarschijnlijk een burn-out. Je merkt ook aan je lichaam dat het niet goed met je gaat, al maanden lang slaap je slecht en voel je je lusteloos.

 

Wat je niet weet, is dat heel veel van jouw collega’s, vrienden en familieleden ook last hebben van dezelfde symptomen. Het echte probleem is dat het hebben van hevige werkstress, een burn out behandeling of een andere psychische problemen nog steeds een taboe is. Het is onze taak om deze taboe te doorbreken, want één op de vijf mensen krijgt een keer in hun leven te maken met een psychische stoornis. Of dit nu slapeloosheid, anorexia, faalangst, depressie of een persoonlijkheidsstoornis is. Hierbij heb je hulp nodig, en de eerste stap naar herstel is er over praten met mensen die je vertrouwt.

 

De tweede stap is om professionele hulp te zoeken. Dat klinkt heel eng, maar dat is het niet. Als je problemen hebt met piekeren in combinatie met problemen als overspannenheid, slaapproblemen, hooggevoeligheid, faalangst, een negatief zelfbeeld of een periodieke depressie, dan is de Piekerpoli de uitgelezen plaats voor jou. Bij de Piekerpoli ga je één of twee keer per week in gesprek met een psycholoog of therapeut, zodat jullie samen jouw problemen kan oplossen. Hoe eerder je door hebt dat je een mentaal probleem hebt en daar iets aan gaat doen, hoe beter je geholpen kan worden. Wacht dus niet te lang en laat je helpen, bijvoorbeeld door een psycholoog Houten.

https://piekerpoli.nl/

Gerelateerde artikelen

Picanto

Alles wat u moet weten over het NIST Security Framework

Deurbeslag waar moet ik op letten?