Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een kinderopvang?

Ben jij op zoek naar een kinderopvang? Hier hebben we een aantal tips voor je! Een goede reden om je peuter naar de kinderopvang te brengen is omdat je wilt dat je kindje meer sociaal contact krijgt, dit is erg goed voor de ontwikkeling.

Zoeken op pedagogische visie

Je kunt een kinderopvang selecteren die een pedagogisch beleid volgt waar jij achter staat, dit kan een religieuze kinderopvang zijn of misschien een vrije natuurlijke kinderopvang. Je kunt je inlezen via internet naar de mogelijkheden en vervolgens kijken wat de opties zijn in jouw omgeving.

Zoeken in de omgeving

Je kunt kijken wat er in jouw omgeving ligt of op de route naar je werk, dit kan veel tijd besparen, vooral voor een werkend ouder. Je kunt dit gemakkelijk doen door gebruik te maken van google maps of door simpel weg rond te rijden en op te letten. Door online te zoeken heb je wel het voordeel dat je gelijk meer informatie kunt inzien.

Ga op gesprek

Zodra je een of liefst meerdere opties hebt gevonden kun je hen contacteren en op gesprek gaan. Je kunt nu een kijkje nemen in de het kinderdagverblijf en zien hoe jouw zoon of dochter zijn/haar tijd daar zal doorbrengen.

Proefdagje

Zodra je op gesprek bent geweest kun jij je kind een proefdagje laten ervaren. Houdt er rekening mee dat het zeker erg spannend zal zijn voor jou en je kindje. Maar vraag wel naar de ervaring aan de begeleider en hoe het is gegaan. Je kunt nu je kindje vaker een dagdeel brengen of ervoor kiezen om een ander kinderdagverblijf uit te proberen.

Voordelen van je kind

–          Je kind gaat om met andere kinderen Verschillend per opvang is het met kinderen van eigen leeftijd of kinderen van verschillende leeftijden

–          Leert meer motorische vaardigheden

–          Leert meer sociale vaardigheden

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/rijswijk/