Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting

Bij het inrichten van een hotel, restaurant, café, bistro of bar denkt u waarschijnlijk als eerste aan een leuk kleurtje op de muur, een gave vloer en het selecteren van de juiste meubels. Waar veel horecaondernemers niet meteen bij stilstaan, is de verlichting. Toch kan verlichting het interieur maken of breken. De verlichting moet namelijk niet alleen functioneel zijn, maar ook sfeer en uitstraling geven. Het is daarom erg belangrijk dat er voor de juiste verlichting wordt gekozen. Op de website van Facility Trade Group vindt u diverse producten om u te helpen een passende sfeer te creëren.  

 

Het belang van verlichting in de horeca

Goede verlichting in de horeca is niet alleen functioneel, maar zorgt ook voor een mooie aankleding en afwerking van het interieur. Daarnaast geeft de juiste horecaverlichting een prettige sfeer en ambiance. Als horecaondernemer probeer je je altijd te onderscheiden van de concurrentie. Dit kan door een unieke menukaart, speciale acties en een geweldig interieur. Maar wat misschien nog wel belangrijker is en toch vaak vergeten wordt is de verlichting. Door de juiste verlichting te gebruiken die bij het interieur past, zal er sfeer ontstaan. Natuurlijk denk je dan meteen aan de lampen aan het plafond en wellicht een staande lamp, maar vergeet de tafellampjes en kaarsen niet. Als u kiest voor de juiste verlichting die bij de rest van uw interieur past, kan dit ervoor zorgen dat het interieur één geheel wordt.

 

Hoe kiest u de juiste horecaverlichting

Verlichting zorgt voor extra sfeer. Kiest u echter voor een lamp op basis van het uiterlijk van de lamp en kijkt u hierbij niet naar het interieur, dan is er een grote kans dat het totaalconcept niet goed naar voren komt en dus al het werk erachter verloren gaat. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een bewuste keuze te maken wanneer het aankomt op de verlichting. Deze keuze is dan gebaseerd op de stijl en kleur van het interieur en de ruimte. Horecagelegenheden die zich hier niet aan wagen zijn een dief van hun eigen portemonnee. Sfeer is één van de belangrijkste argumenten om voor een hotel, restaurant of café te kiezen. Sfeer staat samen met het menu, de service, de prijs en de locatie in de top vijf van redenen om een voor een horeca te kiezen. 

 

Sfeerverlichting in het hotel

Het doel van ieder hotel is om hun gasten zich thuis te laten voelen. Welke verlichting hierbij wordt gekozen speelt daarbij een belangrijke rol. Dit geldt niet alleen voor de kamers, maar ook in de badkamers en in openbare ruimtes zoals de lobby en bar. Gaat u voor knus en warm of liever voor een egale, frisse verlichting? En wat zijn uw wensen op het gebied van design? Met een goed doordacht lichtplan zorgt u ervoor dat er in iedere ruimte in het hotel precies de sfeer neer wordt gezet waarin hotelgasten zich prettig voelen.

 

https://facilitytradegroup.nl/