Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Holistische geneeskunde: de kracht van de natuur om ziektes en kwalen te bestrijden

Holistische geneeskunde, misschien heb je er al wel eens over gelezen, misschien is dit de eerste keer dat je van deze term hoort. De holistische geneeskunde komt oorspronkelijk uit China, maar is inmiddels ook in andere landen, waaronder grote delen van West-Europa, erg populair. Binnen deze benadering van de geneeskunde staat de natuur centraal. In deze blog willen we graag wat dieper ingaan op de holistische geneeskunde. Lees daarom snel verder!

 

Wat wordt er verstaan onder ‘holistische geneeskunde’?

 

Zoals hierboven ook al even kort is gezegd, neemt bij de holistische geneeskunde de natuur een centrale rol in. Kwalen en ziektes worden genezen door uitsluitend gebruikt te maken van 100 procent natuurlijke producten. Producten die gewoon zo in de natuur gevonden kunnen worden. Om een voorbeeld te geven: al jarenlang worden de werkende stoffen THC en CBD van de cannabisplant ingezet voor verschillende medische doeleinden. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor paddenstoelen, drankjes gemaakt van diverse kruiden en specerijen, en zaden en pitten. Binnen de holistische geneeskunde zijn alleen natuurlijke, organische producten toegestaan. Standaard medicijnen zoals wij die kennen zijn uit den boze.

 

Wat zijn de voordelen van een holistische benadering?

 

Eén van de grootste voordelen van een holistische benadering is dat je geen ‘troep’ inneemt. Veel ‘normale’ medicijnen worden kunstmatig gemaakt en hebben naast het gewenste effect vaak ook diverse bijwerkingen. Hierdoor kun je in een soort spiraal terechtkomen. Je neemt medicijn A voor een bepaalde kwaal en om de bijwerkingen tegen te gaan moet je vervolgens medicijn B slikken. Medicijn B levert uiteraard ook weer bepaalde bijwerkingen op, die je vervolgens weer moet ondervangen met nóg een ander medicijn. Holistische geneeskunde is puur natuur. Vroeger, toen er nog geen medicijnen bestonden, moest men het ook doen met datgene wat men in de natuur kon vinden. Helaas verdwijnt de kracht van de natuur tegenwoordig steeds meer naar de achtergrond. En dat terwijl de natuur juist zoveel goeds te brengen heeft!

 

Puur natuur bij 24High

Geloof jij ook in een holistische benadering om ziektes te bestrijden? Kijk dan zeker eens op 24high.nl. Dit is een smartshop waar je een compleet assortiment aan volledig organische producten kunt kopen. Van supplementen en paddenstoelen tot kruiden en specerijen. Voor iedere kwaal is er wel een oplossing in de natuur te vinden. Ontdek het zelf!

https://www.24high.nl/