Mediahotspots
Image default
Dienstverlening

Sport Psychologie – Wat Heb Je aan Een Sport Zielenknijper?

Hoewel mentale training nog een ontwikkelende leer van prestatie verbetering is, gebruiken elite atleten al jaren mentale training technieken. Bijvoorbeeld Jack Nicklaus gebruikte mentale verbeelding voor elke schot die hij nam, en Roy Halladay gaf toe dat hij luisterde naar mentale oefeningsprogramma’s voor elke wedstrijd die hij worp.

Er zijn vele mogelijke redenen waarom mensen nog steeds niet overtuigd zijn van de voordelen van sport psychologie. De hoofdredenen zijn angst voor het onbekende, tijdgebrek, en verwarring over wat het beste werkt.

Sport psychologen helpen atleten met het identificeren en overkomen van de mentale barrières die hun prestaties beperken, en maken het dus mogelijk dat ze hun echte atletische potentiaal waar maken. Meer en meer atleten wijden gedeeltes van hun training toe aan de mentale kant van hun prestaties, om een mentaal voordeel te krijgen ten opzichte van hun tegenstanders.

Sport psychologie professionelen doelen op het verbeteren van de mentale vaardigheden van de atleet, zoals zelfvertrouwen, motivatie, het kunnen ontspannen onder druk, en het concentratievermogen tijdens een wedstrijd. Sport psychologie is nog een wapen in het arsenaal van de atleet om een concurrentie voordeel te krijgen. Sport psychologen zijn niet echt zielenknijpers, maar informeren atleten over het belang van mentale spelvaardigheden en hoe hun houdingen de sport prestatie beïnvloeden.

Door te werken met een sport psycholoog kun je je prestatie verbeteren door te focussen op technieken die je helpen uitmunten in wedstrijd situaties. Goede mentale spel experten onderwijzen eenvoudige mentale training strategieën en technieken de die atleet helpen met het overwinnen van uitdagingen die hun vermogens beperken. Het is geen therapie, maar educatie. En een goede mentaal spel coach helpt atleten bij het toepassen van wat ze leren in de praktijk en tijdens wedstrijden.

Door herhaling en het toepassen van deze strategieën in de praktijk en tijdens wedstrijden, kunnen atleten een sterk mentaal spel ontwikkelen om constant top prestatie te bereiken. Maar de sleutel is om te nemen wat je leert in de educatieve sessies en dit toe te passen in het echte leven en het spel.

Sommige atleten echter bieden weerstand tegen sport psychologie training. Met een sterkere houding verbeteren atleten hoe consistent ze zijn, versterken hun vertrouwen, verbeteren hun aandacht en leren hoe ze slimmer kunnen trainen.

Atleten die mentale spel training uitoefenen zijn niet gebroken of dysfunctioneel. Het mentale spel kan net zoals een fysieke vaardigheid verbeterd worden met oefening. Vele pro’s vertrouwen op sport psychologie om hun vertrouwen en prestatie te verbeteren.

Om uit te kunnen munten moeten atleten hun talenten groeien door gerichte en effectieve training, en een mentaal voordeel door middel van sport psychologie.

https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/

Gerelateerde artikelen

Aanwijzingen vochtproblemen

Herstellen na inbraak

Een functie als grondstewardess