Mediahotspots
Image default
Adverteren

SEO Freelancer | Ralf van Veen

Wat doet een SEO freelancer?

Een SEO freelancer is iemand die bedrijven en instanties hogerop helpt in de zoekmachines. Het is belangrijk om hierbij op te merken dat een SEO freelancer alleen werkt. Alle facetten van de SEO voert hij of zij uit. Maar wat is SEO precies? Hieronder een korte uitleg per onderdeel van SEO wat het inhoudt en waarom het belangrijk is voor een website om hogerop in Google te komen.

SEO content

Een SEO freelancer zal altijd als eerste de content van een website bekijken. De content dient te worden geschreven voor de gebruiker van een website, niet voor de zoekmachines. Dit betekent: Het zoekwoord waarop een website wilt worden gevonden mag niet te vaak in de tekst voorkomen. Hierdoor wordt het gebruikersonvriendelijk en dit zal uiteindelijk veel mensen wegjagen van een website.

Daarnaast is het belangrijk dat de geschreven content op een website lang genoeg is. Er zijn geen duidelijk richtlijnen aangegeven vanuit Google maar het is goed om aan te houden dat een pagina minimaal 300 woorden bevat. Sommige pagina’s van een website die nummer 1 staan hebben zelfs meer dan 1000 woorden. Het belangrijkste bij het schrijven van een tekst, voor een SEO freelancer, is om de kwaliteit van de tekst centraal te zetten.

Technische SEO

Voor een SEO freelancer zal het tweede zijn wat hij of zij controleert van een website de technische SEO zijn. Dit houdt vaak de achterkant van een website in en hoe deze in elkaar is. Vaak kan een SEO freelancer gelijk zien of de website is gebouwd door een SEO’er of door een websitebouwer die geen verstand heeft van Google of de andere zoekmachines.

De technische SEO kan worden onderverdeeld in de websitesnelheid, website architectuur en interne links. De websitesnelheid is erg belangijk voor een website doordat het de gebruikersvriendelijkheid beïnvloed. Wanneer een website traag is zal dit bezoekers wegjagen en ervoor zorgen dat de website niet gebruikersvriendelijk is.

Link builden

Een SEO freelancer uit Rotterdam dient erg ervaren te zijn in het bouwen van kwalitatieve links van andere websites naar de website van de klant. Dit komt de SEO van een website ten goeden doordat het laat zien dat een website dominant is binnen het web. Vaak hebben websites erg veel relevante links van andere websites naar hun homepagina staan.

Bent u op zoek naar een SEO freelancer die uw SEO uit handen kunt nemen en voor meer omzet kan zorgen? Neem dan eens een kijkje op de website van Ralf van Veen: Een ervaren SEO freelancer.

https://ralfvanveen.com

Gerelateerde artikelen

De SEO Betekenis in 2018 | Ralf van Veen

Whiskey glazen kopen op de vakbeurs.

Vazen online bestellen