Mediahotspots
Image default
Zakelijk

Steeds meer jongeren beleggen

Jongeren hebben het niet altijd even makkelijk. Om een goed leven te lijden en op eigen benen te staan is geld nodig. Het studeren kost niet alleen veel geld maar ook het sociale leven dat daar bij hoort kost heel veel geld. Daarnaast krijgt ook niet iedereen studiefinanciering. Je kunt dan natuurlijk van je spaargeld gaan leven maar je kunt er ook voor kiezen om je geld te laten groeien. Geld beleggen kan op verschillende manieren. We zijn natuurlijk allemaal bekend met het zetten van geld op een spaarrekening.

Hoe werkt de rente op een spaarrekening eigenlijk. Wanneer je je geld op een spaarrekening op de bank zet dan leen je als het ware geld uit aan de bank. Over deze lening ontvang je regelmatig rente. Met het geld dat de bank als het ware van jou leent, leent de bank weer geld uit. Zo lenen ze geld uit door middel van hypotheken maar ook beleggen ze ook zelf. Op deze manier leent de bank geld om geld te verdienen aan de hypothekers. Momenteel is het rentepercentage bij heel veel banken vrij laag. Dit heeft te maken dat het geld niet in waarde stijgt en dit is weer te danken aan een terughouden inflatie.

Mensen kiezen erdoor voor om zelf met hun spaargeld te gaan beleggen. Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer jongeren ook bezig zijn met beleggen. Zij zijn veel meer bereidwilliger om met hun geld te gaan investeren dan de oudere generatie. Je zou bijna kunnen zeggen dat de jongere generatie sneller bereid is om risico’s te nemen op het gebied van geld. Zij durven veel meer het sparen uit de weg te gaan en zijn bereid om hun geld te laten groeien. Daarnaast komt uit onderzoek naar voren dat jongeren veel minder met hun aandelen spreiden en daardoor grote winsten of juiste grote verliezen kunnen binnen halen. Ze leren beleggen ook snel.

http://leerbeleggen.com/