Mediahotspots
Image default
Onderwijs

Van schoolbord naar digibord

Wie kent het ouderwetse schoolbord nu niet. Met krijt kon je het hele bord vol schrijven en op school was het eigenlijk het belangrijkste communicatiemiddel van de leraar om kennis over te dragen aan de leerlingen. Maar met de tijd kwam er natuurlijk de computer en werden er zelfs speciale leslokalen ingericht met computers. En natuurlijk had de leraar ook een computer die aangesloten kon worden op een beamer. Hierdoor kreeg de les een extra dimensie en was het mogelijk om van alles wat er normaal op het scherm werd geprojecteerd nu op de muur in de klas te projecteren. Maar met de komst van het digitale schoolbord was het zelfs mogelijk om een vorm van interactie te verkrijgen in de klas. Door het gebruik van sensoren kunnen er dingen op de muur worden getekend of kan er iets worden versleept of ingevuld. Een werkelijke revolutie in de vorm van leermiddelen en waar een nieuwe markt van applicaties voor worden ontwikkeld om dit nog mooier en aantrekkelijker te maken.

De nieuwste ontwikkelingen

Omdat de ontwikkelingen de laatste tijd verder zijn gegaan is er nu technisch gezien een nieuwe stap gemaakt met de touchscreens. Deze schermen hebben een eigen verlichting en dus kan de beamer worden weggelaten. Naast minder geluid en een scherper beeld is er ook meer mogelijk door gebruik van hogere resoluties. Omdat er zelfs al speciale leer webapplicaties zijn ontwikkeld voor de touchscreen digibords wordt de markt nu echt voor iedereen die zijn trainingsruimte wil verbeteren.

Waar te bestellen?

Wanneer je een goed digibord wilt bestellen is het belangrijk hier grondig onderzoek naar te doen want er zijn nog steeds verschillende producten te koop vanuit de snelle ontwikkeling van deze digibords. Om geen miskoop of een verouderd model te bestellen is het belangrijk een gerenommeerd bedrijf als JFAD te raadplegen. Zij hebben de juiste ervaring om u een goed advies te geven voor de aanschaf van een professioneel digibord.