Mediahotspots
Image default
Rechten

Stel een pachtovereenkomst op en leg alles vast

Bent u in het bezig van landbouwgrond die u gaat pachten of verpachten? Dan doet u er goed aan om een pachtovereenkomst op te stellen. Heeft u hier hulp bij nodig? Schakel dan Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau in. Zij realiseren zich dat het voor u wellicht ingewikkeld kan zijn om zelf een dergelijke overeenkomst op te stellen. Daarom geeft dit bedrijf u advies over de stappen en stelt u samen de beste overeenkomst voor u op. U heeft dus voor u het weet een pachtovereenkomst op maat. Dit wilt zeggen dat ze bij Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau met u overleggen en aan de hand daarvan eventuele aanpassingen maken.

Met een pachtovereenkomst legt u alles wettelijk vast

Heeft u advies nodig over de pacht van uw landbouwgrond? Ondanks dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland alle regels over pachten en verpachten in de pachtwetgeving heeft opgenomen, wilt u waarschijnlijk wel weten hoe het in uw situatie van start gaat. Hierbij staat Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau u graag bij. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de agrarische sector en daar plukt u de vruchten van. Pacht houdt in dat u grond voor landbouwdoeleinden in gebruik geeft aan een ander. Uiteraard verwacht u daarvoor een tegenprestatie, meestal in de vorm van een geldbedrag. Het pachten heeft als doel dat uiteindelijk alle partijen er beter van worden. De pacht wordt wettelijk vastgelegd in een pachtovereenkomst.

Welke pachtovereenkomst heeft u nodig?

Wellicht bent u al eens in aanmerking gekomen met pacht en de daarbij horende pachtovereenkomst? Dit is namelijk van toepassing op het moment dat u landbouwgrond gaat pachten of verpachten. Voor juridische ondersteuning schakelt u hierbij Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau. Zij helpen u bij het vastleggen van de overeenkomst. Binnen de pachtovereenkomst bestaan drie verschillende soorten. Reguliere pacht is mogelijk voor ieder object, land of woning. Geliberaliseerde pacht is mogelijk voor los land. Als laatste is er een pachtvorm die bij diverse soorten teelt mogelijk is maar alleen bij los land. Bogers Juridisch-Agrarisch Adviesbureau adviseert u graag over de juiste pachtovereenkomst voor uw situatie.