Mediahotspots
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Utrecht

Wanneer je een echtscheidingsadvocaat Utrecht inschakelt is erg afhankelijk van de situatie. Zo is het door technologische ontwikkelingen zelfs mogelijk om een scheiding online te regelen. Dit is wel alleen het geval als jullie in goed overleg afspraken kunnen maken. Deze afspraken worden dan vastgelegd in het echtscheidingsconvenant, welke je online kunt vinden. De scheidingsadvocaat Utrecht hoeft dan alleen de scheiding in te dienen bij de rechtbank. Dit is ook direct de goedkoopste optie, omdat de advocaat weinig werk hoeft te verrichten. 

Bij de meeste echtscheidingen komen er toch punten aan bod waar jullie niet meteen uitkomen. Een echtscheidingsadvocaat Utrecht kan hierbij helpen om gezamenlijk afspraken te maken en deze vervolgens vast te leggen. Naast een advocaat kan je hiervoor ook een mediator inschakelen. 

Staan de onderlinge verhoudingen op scherp en lukt het maar niet om spullen te verdelen, de financiën te regelen of zijn er andere zaken tijdens de echtscheidingsprocedure die voor frictie zorgen? Dan wordt er vaak voor gekozen dat beide partners een eigen scheidingsadvocaat in de arm nemen. De echtscheidingsadvocaten Utrecht zullen dan met elkaar onderhandelen. Het grote voordeel hiervan is dat je niet tot weinig contact met elkaar hebt. Nadeel zijn de vrije hoge kosten voor dit type scheiding. Een scheiding in goed overleg heeft dan ook altijd de voorkeur.

 

Scheiden in Utrecht? Vergeet de kinderen niet!

Willen jullie gaan scheiden en hebben jullie gezamenlijke kinderen? Dan moet er logischerwijs ook afspraken omtrent de kinderen gemaakt worden. Deze afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan. Het ouderschapsplan (mits beide akkoord) zal bij het echtscheidingsconvenant gevoegd worden en middels een echtscheidingsverzoek ingediend worden bij de rechtbank. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is het van belang om de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij het maken van afspraken. Vraag over het ouderschapsplan of juridische hulp nodig in Utrecht? Wacht niet te lang met het benaderen van een gespecialiseerde scheidingsadvocaat Utrecht.

 

De kosten van een scheidingsadvocaat Utrecht?

Een veelgestelde vraag van mensen die gaan scheiden is, wat zijn de kosten? Zoals besproken is dit dus erg afhankelijk van op welke manier jullie uit elkaar gaan. Een online scheiding is doorgaans al mogelijk vanaf € 850,-. Dit is de goedkoopste optie. Hebben jullie de hulp van een advocaat echtscheiding nodig voor ondersteuning bij het maken van de afspraken? Dan kunnen jullie deze kosten delen. Hebben jullie ieder een eigen echtscheidingsadvocaat zullen de kosten aanzienlijk toenemen. Vraag dan ook altijd als je een advocaat benaderd om een inschatting van de kosten.