Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Waar moet u op letten bij een aroma diffuser?

Waar moet u op letten bij een aroma diffuser?

Er is geen tekort aan verschillende manieren om essentiële oliën te gebruiken om van hun waslijst aan voordelen te profiteren. Maar het gebruik van een verstuiver om hun geur door de lucht te verspreiden als een vorm van aromatherapie is misschien wel een van de meest krachtige. Aromatherapie verstuivers hebben de mogelijkheid om in te werken op de hersenen en vele systemen van het lichaam om de stemming en de algehele gezondheid te beïnvloeden. Het verstuiven van lavendel kan je helpen in slaap te vallen, het verstuiven van citrus oliën werkt stemmingsverbeterend, en het verstuiven van eucalyptus en pepermunt kan zelfs helpen tegen verkoudheidssymptomen, voegt ze eraan toe.

Verstuivingsdiffusers

Niet alle diffusers zijn gelijk en vallen meestal in een van de twee categorieën. Ultrasone diffusers gebruiken water om de olie te verspreiden, waardoor een fijne massa ontstaat, terwijl verstuivingsdiffusers alleen lucht gebruiken om de olie te verspreiden zonder deze te verdunnen. Het is de moeite waard om bepaalde overwegingen in acht te nemen bij het gebruik van een diffuser: Deskundigen adviseren om rekening te houden met contactallergieën voor essentiële oliën of astma. In beide gevallen kan diffuseren de symptomen verergeren.

Type

Zoals eerder vermeld, zijn er twee soorten diffusers voor etherische oliën: ultrasone en vernevelaars. Ultrasone diffusers gebruiken water om de olie vrij te geven, terwijl vernevelaars lucht gebruiken. Aangezien de olie minder verdund is in vernevelaars, kunt u meer aromatherapeutische voordelen krijgen dan bij een ultrasone verstuiver. Vernevelaars nemen ook minder ruimte in beslag en hebben meestal glazen reservoirs, wat geweldig is als je niet wilt dat je essentiële oliën in plastic zitten. Er zijn echter enkele nadelen. Ze zijn luidruchtiger dan hun ultrasone tegenhangers en omdat ze de olie niet verdunnen, verbruiken ze deze sneller, wat betekent dat ze niet zo budgetvriendelijk zijn. Behalve dat ze stil en budgetvriendelijk zijn, kunnen ultrasone diffusers langer werken en kunnen ze zelfs dienen als luchtbevochtiger. Welke u kiest, hangt grotendeels af van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Vierkante Voeten

Zorg ervoor dat de beste aroma diffuser die u overweegt te kopen de grootte van de ruimte waarin u van plan bent om het te plaatsen kan dekken. De meeste diffusers zijn slechts geschikt voor ongeveer 500 vierkante meter. Als uw kamer groter is dan dit, kunt u het beste investeren in meer dan één verstuiver.

Looptijd

Afhankelijk van uw behoeften, kunt u de looptijd van uw essentiële olieverspreider controleren. Sommige diffusers kunnen tot 10 uur werken, waardoor ze ideaal zijn om tijdens het slapen te gebruiken. Als u niet van plan bent om het te gebruiken terwijl u slaapt, is de looptijd niet zo belangrijk.

Kan je kraanwater gebruiken in je essentiële olieverdamper?

Als je het niet zeker weet, vraag dan bij de fabrikant na wat zij aanraden voor de specifieke diffuser. Meestal is het gebruik van kraanwater boven gedestilleerd water een persoonlijke voorkeur. Sommigen geloven dat de mineralen in kraanwater ervoor zorgen dat de olie zich beter verspreidt in de lucht. Bovendien zou gedestilleerd water de kosten van de diffuser verhogen als het niet iets is dat je al voor je huis koopt. Sommigen vrezen echter ook dat je onzuiverheden inademt door kraanwater te gebruiken. Kraanwater kan ook minerale ophoping veroorzaken, wat het reservoir van je diffuser na verloop van tijd kan beschadigen.

Is het slecht om te veel olie in een aroma diffuser te doen?

In het kort, ja. Als algemene regel geldt dat je maar drie tot vijf druppels per 100 milliliter water moet doen. Te veel olie in je diffuser kan gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om binnen het aanbevolen bereik te blijven.

Kun je slapen met een diffuser aan?

Ja, het is veilig om te slapen met een beste aroma diffuseraan, maar je wilt niet dat je verstuiver continu draait gedurende de nacht, omdat dit het risico van overmatige blootstelling aan de oliën met zich meebrengt. Gelukkig zijn diffusers uitgerust met veiligheidsfuncties zoals timers en automatische uitschakeling om overmatige blootstelling te voorkomen. Als uw verstuiver geen timer heeft, probeer hem dan een paar minuten te laten werken voordat u naar bed gaat en zet hem dan uit.

bron: slaapwijsheid