Mediahotspots
Image default
Geschenken

Waarom ik tegenwoordig helemaal weg ben van ballonvaren?

Wel, omdat ik recent met de mensen van C-Air Ballonvaarten een onvergetelijke ballonvlucht heb gemaakt. Ze hebben me mee op pad genomen met een ballonvaart boven Sint-Niklaas en ik moet zeggen, dat was onvergetelijk!

Ballonvaren als leuke weekendactiviteit

Hoe we bij dat hele ballonvaren terecht zijn gekomen? Wel, we waren eigenlijk op zoek naar een spannende weekendactiviteit en wat aan surfen op het internet. Zo botsten we op de site van C-Air Ballonvaarten. Niet alleen sprak de site ons onmiddellijk aan, ook de prijzen van een ballonvaart viel reuze mee en het leek ons een fijne activiteit voor in het weekend. We boekten dus een plekje in een luchtballon en hadden alvast iets om naar uit te kijken.

Ballonvaren vergt voorbereiding

Op de dag zelf werden we verwacht ergens in een weide in Sint-Niklaas. Na de hartelijke ontvangst en een woordje uitleg, konden we mee de ballon beginnen optuigen. Bij ballonvaren komt best wel wat kijken en er wordt uiteraard rekening gehouden met de veiligheid. Het spreekt voor zich dat ze bij C-Air Ballonvaarten enkel van de beste materialen gebruik wordt gemaakt en alles wordt gecontroleerd.

Wij mochten dan wel meehelpen, er was nog altijd een final check door de ervaren piloot. Je gaat ballonvaren op hoogte, het is dus maar goed dat er wordt gecontroleerd. Houd er rekening mee dat je toch al snel net iets langer dan 2 uur bezig bent met de ballon. Maar dat is fijn, zo leer je meer over ballonvaren, geraak je betrokken en geniet je des te meer achteraf. Ook voor kinderen moet dit fantastisch zijn.

Een uurtje vliegen met de luchtballon

Uiteindelijk waren we klaar om het luchtruim te kiezen en te gaan ballonvaren. Als ik de ervaring in één woord moet omschrijven dan ga ik voor indrukwekkend. Het geluid, het zicht over de omgeving en de rust die je ervaart: magisch. Terwijl het landschap onder je voorbij schuift, geniet je van een prachtig uitzicht. Kies voor een streek die je al redelijk kent, dan is het een feest van herkenbaarheid. Ballonvaren is rustgevend en je ziet de bekende plekjes van bovenaf. De tijd vliegt letterlijk en figuurlijk voorbij. Reken op een uurtje dat je effectief aan het vliegen bent.

Betaalbaar weekendje uit met een ballonvlucht van C-AIR Ballonvaarten

Achteraf werd er door de piloot en tevens eigenaar van C-Air Ballonvaarten ook nog een glaasje champagne en een klein hapje voorzien. Een leuke afsluiter van deze ervaring. Je wordt echt wel in de watten gelegd bij C-Air Ballonvaarten. Er wordt niets aan het toeval overgelaten en je krijgt echt wel waar voor je geld.

Reken op ongeveer 125 euro per persoon voor de goedkoopste vluchten, wat best betaalbaar is voor een ervaring van een 5-tal uur. Ben je op zoek naar een leuke weekendactiviteit, dan willen we ballonvaren alvast aanbevelen. Zelf hebben we geen kinderen, maar ook voor een gezin met kinderen moet dit een geweldige belevenis zijn.

https://www.cair-ballonvaart.be/aanbod/ballonvaart-waasland/