Mediahotspots
Image default
Zakelijk

Waarom is het zo belangrijk om goed onderzoek te doen naar een gratis boekhoudprogramma?

In de afgelopen jaren zijn de boekhouddiensten in de wolken een meer alledaags verschijnsel geworden nu bedrijven de technologie geleidelijk aan overnemen. In de meeste opzichten is cloud-gebaseerde boekhoudsoftware net als traditionele software, met als belangrijkste verschil dat het wordt gehost door servers op afstand. 

Dit betekent dat alle gegevens off-site worden opgeslagen, in plaats van op de eigen computer. Het brengt verschillende voordelen met zich mee, hoewel het voor sommigen ook potentiële veiligheidsproblemen met zich meebrengt. Ook als je kiest voor een gratis boekhoudpakket is het belangrijk om goed op de beveiliging te letten.

Waarom kun je je gegevens het beste beveiligen, ook in een gratis boekhoudpakket

Cloud accounting helpt ook om vitale gegevens te beschermen tegen verlies. Degenen die traditionele software gebruiken, lopen een constant risico op het uitvallen van de harde schijf, brand of diefstal. Omdat cloud-accounts echter op meerdere externe servers worden opgeslagen, zijn ze veilig voor dergelijke rampen. Dit bespaart ook tijd door de noodzaak van enkele moeizame taken, zoals het maken en opslaan van back-ups en het installeren van software-updates, uit te bannen.

  • Gegevens zijn meestal nauwkeuriger en actueler bij gebruik van cloudboekhouding. Omdat het in real time wordt bijgewerkt, kan iemand die zich aanmeldt, er zeker van zijn dat hij of zij op de hoogte wordt gehouden van de meest relevante informatie. Aangezien de gegevens automatisch worden bijgewerkt, bespaart het bovendien extra tijd en elimineert het de onvermijdelijke menselijke fouten die gepaard gaan met handmatige gegevensinvoer.

Waarom kan cloud accounting je goed helpen om kosten te besparen

De invoering van cloud accounting kan leiden tot kostenbesparingen. Het vermindert de behoefte aan een groot deel van de server- en IT-infrastructuur die nodig is voor de traditionele boekhoudsoftware, waardoor middelen vrijkomen die elders kunnen worden geïnvesteerd. De kosten van cloud-software schalen ook goed, waardoor het vooral nuttig is voor kleinere, groeiende bedrijven. Er zijn lagere initiële kosten en u kunt alleen betalen voor een grotere capaciteit wanneer u die nodig heeft, zonder te hoeven wachten tot er nieuwe software of hardware is geïnstalleerd.

Beveiliging is het allerbelangrijkste bij het organiseren van de boekhouding

Een belangrijk punt van zorg voor velen met betrekking tot cloudtechnologie is beveiliging, en aangezien financiële gegevens zeer gevoelig zijn, is dit niet minder het geval als het gaat om cloudboekhouding. Gelukkig maken ze gebruik van beveiligingsfuncties, zoals firewalls en encryptie, om ervoor te zorgen dat er geen gegevens met nieuwsgierige ogen kunnen worden bekeken. Sommigen beweren dat deze functies het boekhouden in de cloud veiliger maken dan traditionele boekhoudsoftware, omdat een werkcomputer of USB-stick met gevoelige gegevens gemakkelijk verloren kan gaan of gestolen kan worden.

https://boekhoudpakket-vergelijken.nl