Mediahotspots
Image default
Electronica en Computers

Apple Refurbished: hip en trendy in 2020

Een trend die in dit nieuwe. verse decennium zal worden doorgezet is de trend van Apple refurbished. Voor diegenen die nog niet weten wat refurbished inhoudt:”refurbished apparaten zijn gebruikte computers/ laptops/ telefoons/ tablets die worden nagekeken en gerenoveerd op een vijftigtal aandachtspunten, waarna het weer wordt verkocht”. Er zijn meer steeds Apple refurbished verkopers actief en de markt groeit! Dat laatste vinden wij niet zo verwonderlijk. Refurbished Apple producten zijn goedkoper, werken precies zoals je van Apple gewend bent en bieden net zoveel garantie als op een nieuw apparaat. Door te kiezen voor refurbished bespaar je het milieu ook nog eens! In dit artikel bespreken wij waarom refurbished Apple producten hip zijn en welke Apple devices je dit jaar het beste refurbished zou kunnen kopen.

Waarom refurbished Apple hot is

Marktcijfers

In vergelijking tot en met 2016 is het aantal verkochte refurbished smartphones met 13 procent gestegen wereldwijd! Een sterke groei. Ongeveer 2% van de Nederlandse markt loopt rond met een refurbished smartphone. Er wordt door consumenten gemiddeld steeds minder geld uitgegeven aan smartphones afgelopen jaren, wat mede bijdraagt aan een toename in de vraag naar refurbished smartphones. In enkele jaren is het percentage refurbished van 1,5% naar 2% doorgegroeid. Met name naar de refurbished iPhones is een grote vraag. In de periode van 2016 tot en met 2018 is de algehele vraag naar refurbished devices van 28% in 2016 gestegen tot en met 35% in 2018. 35% van de totale elektronica markt is ontzettend veel. Een groei van 7% in twee jaar tijd geeft aan dat mensen refurbished vertrouwen en als positief ervaren. Dat valt terug te zien in de cijfers: maar liefst 85% van de mensen die ervaring heeft met een refurbished smartphone, zou deze aanbevelen aan anderen! 

Waarom Apple

Apple is de ongekende marktleider op het gebied van refurbished. Binnen de refurbished smartphones is maar liefst 95% van het merk Apple. Dit heeft meerdere oorzaken. Een van de voornaamste oorzaken is dat de software van Apple ook voor oudere apparaten goed wordt ondersteund. Dit is nodig, omdat technologie niet stilstaat en je voorzien wilt zijn van de nieuwste snufjes en technologieën. De software van Apple werkt een stuk efficiënter dan die bijvoorbeeld van Android en Microsoft. Waardoor er relatief minder krachtige hardware nodig is om hetzelfde resultaat te bereiken. 

 

Een andere oorzaak is dat de producten die Apple uitbrengt zich aan de premium kant van de markt begeven. De hardware is krachtig en het beeldscherm van het allerbeste niveau. In dit premium segment  kunnen er hogere marges worden aangehouden dan bij concurrenten. Doordat de hardware dikwijls lang mee gaat zonder te verslechteren in gebruikservaring blijft de restwaarde hoog. Deze combinatie van hoge marges en hoge restwaarde zorgt ervoor dat refurbished aanbieders per Apple device meer kunnen verdienen dan van een concurrent. 

Verder is Apple altijd sterk geweest in het uitbrengen van producten met een lange accuduur. Vooral binnen laptops gaan MacBooks erg lang mee op één accu. Dit draagt ook bij aan de hogere restwaarde voor Apple devices.

Welk refurbished Apple product kopen in 2020?

Er zijn per Apple categorie enkele producten die refurbished heel aantrekkelijk zullen zijn in 2020! Wat betreft de MacBooks, kun je voordelig nog een lichte MacBook 12 inch refurbished kopen. Maar ook de MacBook Pro Retina’s met of zonder Touch Bar zullen het goed blijven doen. Op deze duurder geprijsde MacBooks kan al gauw honderden euro’s worden bespaard ten opzichte van de nieuwprijs. 

In 2020 heb je al een iMac Retina 5K refurbished 2017 voor onder de €1000. Een echte koopje. Kijkend naar de iPads, lijkt de iPad Pro 9.7 inch een zeer goede optie voor dit jaar. Wat betreft iPhones is het maar net welk model je voorkeur heeft. Er zullen steeds meer iPhone X en iPhone XR refurbished worden aangeboden. Voor prijsbewuste consumenten is dit jaar het moment om nog een iPhone 7 te kunnen kopen. De iPhone 6 zal dit jaar naar verwachting uit het refurbished assortiment worden gehaald.

 

https://www.iused.nl/