Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij een verstopt riool?

Wanneer je onder de douche staat en het water steeds hoger komt te staan, of je toilet spoelt niet meer door, dan heb je te maken met een rioolverstopping. Wanneer een vloeibare ontstopper niet werkt is er een groter probleem. Een rioolontstopping kunt u het beste overlaten aan een lokaal ontstoppingsbedrijf. Een rioolverstopping kan grote gevolgen hebben. Als het probleem zich in de keuken bevindt, zijn apparaten zoals de vaatwasser ook niet te gebruiken. Bij een verstopt toilet kan er geen gebruik gemaakt worden van het toilet en het gebruiken van de douche is ook niet aan te raden.

Ontstoppingsdienst-amsterdam.nl

Een rioolverstopping is niet iets om lang mee te blijven lopen, het beste is om zo snel mogelijk een expert in te schakelen. De experts van ontstoppingsdienst-amsterdam.nl hebben de juiste apparatuur tot hun beschikking om zo snel mogelijk het probleem te achterhalen en te verhelpen. Het voordeel van een lokale vakman is dat hij in principe dezelfde dag al langs kan komen. Er wordt meegedacht om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. De lokale vakman staat 24/7 voor u klaar en is er dus ook bij acute problemen ‘s avonds of in het weekend. Hierdoor hoef je niet lang last te hebben van het verstopte riool. Een ander voordeel is dat de experts bekend zijn met de amsterdamse riolering en ook vaak op de hoogte zijn van andere lokale riool problemen. Als u het riool een keer wil laten controleren om problemen te voorkomen, kunt u de ontstoppingsdienst ook inschakelen. Zij kunnen de riolering controleren en eventueel door spuiten, zodat u weer een aantal jaar zorgeloos kunt douchen.

Werkwijze

De ontstopper gaat ten eerste met een camera op zoek naar het probleem, het gaat hier om een kleine camera die in het riool gebracht wordt. Via deze camera wordt het probleem vastgesteld en gekeken naar een passende oplossing. Omdat het ook kan gaan om beschadiging of verzakking van het riool, is het verstandig om niet zelf aan de slag te gaan. Een simpele verstopping door haar, vetresten of iets anders dat het riool verstopt, kan in principe direct verholpen worden. Wanneer er meer aan de hand is, houdt dan rekening met meer kosten en langere reparatie duur.

Zelf ontstoppen

Een eerste stap bij een mogelijke verstopping is het gebruik van een plopper. Deze trekt een vacuüm en wanneer er een prop in de riolering zit, kan deze hierdoor los schieten. Wanneer dit niet of niet voldoende helpt kan er gebruik gemaakt worden van een vloeibare ontstopper. In het geval van het gebruik van een vloeibare ontstopper is het aan te raden om de aanwijzingen op de verpakking te volgen. Wanneer dit niet helpt wordt het tijd om de experts in te schakelen. Ga zelf niet verder zoeken, laat dit aan de professional over, zo voorkomt u verdere schade. Het gereedschap van de experts is beschermd en beschadigd het riool niet.

Riool verstopt? Ga naar ontstoppingsdienst-amsterdam.nl als u een ervaren rioolexpert zoekt!