Mediahotspots
Image default
Woning en Tuin

1 slaapkamer voor 2 kinderen, hoe los ik dit op?

De titel spreekt boekdelen, u heeft 1 slaapkamer en 2 kinderen. Dat vraagt een hoop van u, en dan met name van uw creativiteit. Het is belangrijk dat u creatief omgaat met alle ruimte die u heeft. Dat is voor u misschien ontzettend lastig, zeker als het de eerste keer is dat u 1 slaapkamer inricht voor 2 kinderen. Om die reden geven we u in dit artikel een aantal praktische tips, deze tips gaan u helpen bij het daadwerkelijk invulling geven aan die nieuwe kinderkamer. Met deze tips kunt u vandaag nog op zoek naar nieuwe meubels voor uw nieuwe kinderkamer.

Genoeg opbergruimte

Allereerst is het belangrijk dat u zorgt voor genoeg opbergruimte. 2 kinderen beschikken natuurlijk over dubbel zoveel spullen (rommel) als 1 kind. Bij het uitkiezen van een kast voor al deze spullen is het verstandig een kast te kopen die de lucht ingaat en zo dicht mogelijk op het plafond eindigt, op deze manier maakt u optimaal gebruik van de ruimte die u heeft. Het is natuurlijk belangrijk dat de kinderen wel beschikken over genoeg opbergruimte. De slaapkamer is natuurlijk de plek waar uw kinderen tot rust komen en het is belangrijk dat uw kinderen de mogelijkheid hebben deze rustplek ook netjes te maken. Niemand komt tot rust in een rommelige kamer.

2 bedden?

Ook allebei uw kinderen hebben natuurlijk een eigen bed nodig. Om zo min mogelijk ruimte te verspillen is een stapelbed een absolute aanrader. Dit stapelbed gaat net als de kast gewoon de lucht in, waardoor u op de grond ruimte overhoudt. Op deze manier maakt u opnieuw optimaal gebruik van de ruimte.

Stapelbed

Een persoonlijk plekje

Het is belangrijk dat allebei de kinderen beschikken over een persoonlijk plekje. Bijvoorbeeld een eigen bureau om te studeren of een eigen zithoekje. Zo’n plekje met personal space is ontzettend belangrijk, de kinderen brengen al de gehele dag met elkaar door. U kunt dit persoonlijke plekje nog iets persoonlijker maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van een room divider. Deze deelt de kamer netjes op in afzonderlijke gedeeltes.

Sfeer toevoegen

Het is natuurlijk ook belangrijk de nodige sfeer toe te voegen aan de kamer. Gezelligheid is een belangrijk aspect van de kinderkamer. Dit kunt u doen door een gezellige kleur op de muren. Ook kunt u een persoonlijke touch toevoegen aan het interieur, bijvoorbeeld in de vorm van foto’s of een poster. Ook planten komen de sfeer in een ruimte vaak ten goede.