Mediahotspots
Image default
Verbouwen

3x kantoor stijlen

Een goede werkplek is moet voor de meeste mensen een plek zijn, waarin iemand gefocust aan zijn of haar werkzaamheden kan werken werkzaamheden. Wat een goede werkplek is verschilt per bedrijf of per persoon. Voor sommige mensen moet een bureau vol liggen met spullen om gefocust te werk te gaan. Voor andere mensen kan de voorkeur juist gaan voor een opgeruimd bureau met alleen de nodige kantoorspullen zoals een pen en papier op het bureaublad. Tijdens het van inrichten van een kantoor is het voor interieur stylisten  belangrijk om daarin een balans te vinden. Een bureau wat hierin gespecialiseerd zoals Eurodesk kantoorinrichting, is kan helpen bij deze inrichting. Ter inspiratie, lees je hieronder meer over drie kantoor stijlen. 

Een creatief kantoor

Bij de creatieve kantoorinrichting draait het allemaal om out-of-the-box denken. Naast de bijzondere kleuren wijken de indeling en materialen die in het kantoor worden gebruikt af van hoe het meeste kantoren zijn ingericht. Kijk bij een creatief indeling van een kantoor vooral niet op van werkplekken waar je kan zitten en staan. Ook open en gesloten ruimtes komen vaak voor bij dit soort stijlen Het is daarbij belangrijk om vergaderruimtes in verschillende formaten te hebben om de samenwerking tussen werknemers onderling te bevorderen. Verder is met kleuren doorgaans veel color blocking te zien. Bij color blocking worden er tegenstelde kleuren met elkaar gecombineerd, denk bijvoorbeeld aan roze en groen.

Een industrieel kantoor

In tegenstelling to de vorige stijl speelt een kantoor dat is ingericht met een industriële stijl meer met minimalisme. Je zult dus niet zo snel overbodige en kleurrijke meubels zien. Dit minimalisme brengt rust met zich. Zo zijn de ruimtes licht en beschikken ze vaak over grote ramen. Bovendien voegen de onafgewerkte elementen in het kantoor een extra gevoel van industrie toe. Deze stijl wordt dan ook het beste omarmd in een oude fabriek of pakhuis. Ook zijn het meubilair dat we vaak tegenkomen gemaakt van metalen onderdelen in combinatie met grote fabriekslampen.

Een modern kantoor

Tot slot zie je ook bij een modern kantoor het gebruik van veel licht in het interieur. In het moderne interieur is er maar weinig plaats voor de hokjes setting die we gewend zijn. Zo draagt licht bij aan een verhoging in productiviteit en concentratie. Daarbovenop geef je met de moderne uitstraling van het kantoorpand een duidelijk boodschap af. Het kantoorpand is immers een visitekaartje van een bedrijf.