Mediahotspots
Image default
Aanbiedingen

Maak speeltijd met uw baby leuk

Maak speeltijd met uw baby leuk

Of je het nu een speeltapijt, een speelgym of een baby gym noemt, het idee is hetzelfde: een vrolijk gekleurd en interactief matje voor de speeltijd van je baby. Ze zijn er in veel verschillende maten, vormen en thema’s en bieden een veilige, comfortabele plek voor uw kleintje om te ontspannen, te spelen en te werken aan hun zich ontwikkelende vaardigheden. Zorg ervoor dat uw kleintje geniet van zijn speeltijd door het juiste speelgoed en de juiste babygym hout te kiezen.

De mat

De mat die u kiest moet goed gewatteerd zijn, vooral als u een harde vloer heeft, zodat uw baby comfortabel kan spelen zolang hij aan het spelen is. Zoek naar een afwasbare of schoon te vegen little dutch babygym, omdat uw baby waarschijnlijk zal kwijlen.

In de allereerste dagen kan uw baby slechts een afstand van ongeveer 20-35 cm zien en zijn ogen zijn nog in ontwikkeling, dus felle kleuren en primaire kleuren zijn veel gemakkelijker voor hem om te zien. Zoek naar een matje met heldere, primaire of zwart-witte vlakken of randen – sommige matjes hebben randen die omhoog kunnen worden gezet zodat ze een muurtje vormen dat uw baby kan zien als hij zijn hoofd draait.

Andere kenmerken die uw kleintje zullen vermaken zijn verschillende soorten sensaties. Sommige kleden hebben vakken of gebieden met verschillende texturen zoals ribfluweel of fluweel, of met knisperende stof of kleine geluidjes zoals belletjes, rammelaars en piepers.

De gymzaal

Met zachte of stijve bogen die kriskras over het hoofd van uw baby lopen, heeft de turnzaal meestal een aantal speeltjes die uw baby zal zien. In het begin kan je kleintje er gewoon naar kijken als ze bewegen in de wind of als je ze laat schommelen. Maar al snel zal uw baby ze aanraken en zelf laten bewegen door er naar te zwaaien en te slaan.

Het bewegen naar speeltjes op de gymzaal of op de mat zal uw baby helpen om de spieren te ontwikkelen die hij nodig heeft om te kunnen schuifelen, rollen, en uiteindelijk kruipen en lopen.

Tijd voor het buikje

Zoek een speeltoestel met een kussen voor buikspierkwartier. Dit is een geweldige aanvulling op uw fitnessruimte, want uw baby moet al vanaf de allereerste dagen wat tijd met zijn buikje hebben. Tijd om op de buik te liggen helpt uw baby om zijn armen en schouders te versterken, zijn hoofd op te tillen en andere spieren te ontwikkelen.

Waar moet u op letten:

 • Een goed gewatteerde mat
 • Heldere, krachtige kleuren om de aandacht van uw baby te trekken
 • Een selectie van speelgoed waar uw baby naar kan kijken en mee kan bewegen
 • Speelgoed dat verwijderd kan worden om mee te spelen
 • De mogelijkheid om verschillende speeltjes toe te voegen
 • Een babyveilige spiegel
 • Een rand met sterke of mono patronen
 • Extra zintuiglijke onderdelen zoals knisperende en rinkelende onderdelen, muziek of geluiden
 • Een reistas om hem netjes in te pakken en mee te nemen
 • Wasbare hoes
 • Een kussen voor buikpijn

Misschien bent u geïnteresseerd in een baby mobiel!