Mediahotspots
Image default
Gezondheid

Bruine vlekken op de huid lichter maken

Bruine vlekken op de huid lichter maken

Bruine vlekken op de huid zijn natuurlijk niet iets wat de moderne vrouw van nu wilt. Het schoonheidsideaal is namelijk een gave huid zonder rimpels of vlekjes. Gezien in het moderne Nederland het uiterlijk dermate belangrijk is. Zorgt iedereen er in principe voor dat ze net wat mooier voor de dag komen dan ze er in werkelijkheid uitzien. Heb jij last van opvallende bruine vlekken in het gezicht, dan is dit maar lastig te verbergen. Daarom hebben wij onderstaand een paar handige tips en zelfs oplossingen.

Waardoor ontstaan bruinen vlekken op de huid?

Elke dag staat de huidbloot aan zonlicht. Hierin zit schadelijke UVB straling. Door deze straling wordt pigment gestimuleerd omdat deze stof jou lichaam beschermt tegen deze straling. Je huid wordt om deze reden donkerder door de zon. Helaas raken de pigmentdeeltjes bij teveel zon in de war en ontstaan er pigmentophopingen. Nu is er sprake van een bruine huidvlek ook wel pigmentvlek genoemd.

Hoe kun je bruine huidvlekken voorkomen?

Nu je weet hoe schadelijk de zon eigenlijk wel niet is. Is het goed om te beseffen dat je een SPF moet smeren om deze schadelijke straling te blokkeren. Op deze manier zorg je er dan ook voor dat je eigen lichaam niet overmatig veel pigment gaat produceren, in de war raakt, zodat je eindigt met nog meer vlekken op de huid.

Hoe kun je donkere vlekken op de huid verminderen?

Er zijn op dit moment eigenlijk 2 methodes.
1. Je kunt om de maand na een laser kliniek gaan. Deze behandeling is wel relatief duur. Daarnaast is pas over +-10 a 15 jaar bekent of het wel/niet schadelijk is voor de huid. Dit brengt dus enig risico met zich mee.
2. Je kunt ook een whitening crème toepassen. Deze crème smeer je dus gewoon thuis. Je brengt het elke dag 2x aan. Natuurlijk blijf je ook een SPF smeren. Vervolgens zie je de eerste resultaten na ongeveer 4 a 8 weken. Je blijft het vervolgens gebruiken tot je helemaal tevreden bent.

Waar kan ik een middel kopen tegen donkere vlekken op de huid?

Natuurlijk zijn er een hoop crèmes. Toch vonden wij in deze adviserende rol enkele belangrijke aspecten.
1. Is de crème op natuurlijke basis
2. In hoeverre is de crème ook PH neutraal
3. Is het gemaakt zonder parfum.
4. Zijn er geen chemische of schadelijke stoffen gebruikt.
5. Is het product gewoon in Nederland onder Nederlands toezicht gemaakt.

Onze uitkomst:

De meeste crèmes komen uit het buitenland, daarnaast worden ze meestal met een sterke parfum overladen de chemische stoffen te maskeren. Ook merkten wij dat veel van deze crèmes absoluut niet pH neutraal zijn en daarom vrij agressief reageren op de huid.

Skinlight voldoet aan alle 5 de aspecten!:

Toch kwamen wij 1 speler tegen gewoon uit ons kikkerlandje die werkelijk aan alle 5 belangrijke aspecten van ons voldeed. Het betreft het relatief kleine merk Skinlight. Je kunt het product enkel via hun webshop huid bleken of bol bestellen. Ook was het mogelijk om het product op hun kantoor in Nijmegen op te komen halen.

http://skinlight.nl/tips-tegen-donkere-pigmentvlekken-hals/