Mediahotspots
Image default
Bedrijven

De top 4 meest verkochte telefoons ter wereld

Iedereen is tegenwoordig wel in het bezit van een smartphone. Deze hebben de laatste jaren de telefoonmarkt overgenomen. Je zou kunnen zeggen dat velen van ons verslaafd zijn aan het gebruik van onze telefoons. Dit komt omdat je bijna net zoveel op je smartphone kunt doen als op een computer. Mailen, appen, apps downloaden, social media checken, films kijken én nog veel meer.

Smartphones worden gemaakt door verschillende bedrijven. Welke je kiest is afhankelijk van jouw eigen voorkeur. Toch zullen er altijd bedrijven zijn die meer telefoons verkopen dan andere. Hieronder volgt een lijst met de top 4 best verkopende telefoonmerken.

De populairste merken

De strijd om de top 4 best verkopende telefoons gaat tussen één Amerikaans bedrijf, één Zuid-Koreaans bedrijf en 2 Chinese bedrijven. De volgorde zal jou echter kunnen verbazen. Alle cijfers hebben betrekking tot 2020.

Op plek 4 staat het Amerikaanse bedrijf Apple. Zij verkochten in 2020 41,6 miljoen modellen wereldwijd. Het aantal verkochte iPhone-modellen was 10,6% lager in vergelijking met 2019. Het marktaandeel van Apple is nu 11,8%.

Plek 3 gaat naar Xiaomi. Zij maakten in het derde kwartaal een flinke groei van 42% mee. Vooral in China en India verkopen de telefoons goed. Het marktaandeel is 13,1%. In totaal verkochten ze 46,5 miljoen modellen.

De tweede plaats gaat naar Huawei. Al enige tijd de koploper van China. Zij verkochten dan ook ruim 51,9 telefoonmodellen.

En het hoogst genoteerde bedrijf met maar liefst 80,4 verkochte modellen in Samsung. Eén op de vier smartphone gebruikers in de wereld bezit een Samsung. Er werden afgelopen jaar vooral veel telefoon in India verkocht.

Om deze dure smartphones te bescherm tegen schade, is het verstandig om telefoonhoesjes te gebruiken. Deze worden niet standaard meegeleverd bij de telefoon. Telefoonhoesjes zijn niet duur, maar kunnen er wel voor zorgen dat je telefoon veel langer mee gaat.

https://www.telefoonhoesje.nl/