Mediahotspots
Image default
Verbouwen

De voor- en nadelen van pvc-vloeren leggen in uw woning in Noord-Brabant

Van een nieuwe vloer wilt u jarenlang plezier hebben en daarom is het belangrijk om goed over deze keuze na te denken. Bent u op zoek naar houten of pvc-vloeren bij een professional in Noord-Brabant? Dan heeft u diverse opties. Wanneer u overweegt een pvc-vloer te kopen, vindt u hieronder de grootste voor- en nadelen van dit type vloer. Wanneer u er zelf niet uit komt, is het verstandig om advies te vragen aan een specialist, bijvoorbeeld Van der Heijden Vloeren in Nuland.

De voordelen

Pvc-vloeren, die u aanschaft bij een expert in Noord-Brabant, kennen vele voordelen. Het grootste voordeel is dat een pvc-vloer lange tijd meegaat, omdat het sterk materiaal is. Ook is de vloer goed beschermd met een slijtlaag, waardoor er niet snel schade ontstaat. Het onderhoud van een pvc-vloer is relatief makkelijk. Het oppervlak is glad en waterbestendig, waardoor regelmatig stofzuigen en dweilen al voldoende is. Een ander voordeel is dat pvc-vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming, omdat ze warmtebestendig zijn.

De nadelen

Pvc-vloeren hebben helaas niet alleen voordelen. Pvc-vloeren zijn namelijk relatief duur en daarmee minder geschikt voor een kleiner budget. U krijgt hier wel kwaliteit voor terug en heeft een vloer die jarenlang meegaat. Een ander nadeel van pvc-vloeren is dat de vloer van uw woning in Noord-Brabant een egale onderlaag vereist. Pvc is dun en daardoor zijn oneffenheden in de onderlaag snel zichtbaar. Wellicht is een vloerrenovatie nodig voordat u pvc gaat leggen. Hoewel pvc-vloeren relatief veel op hout lijken, hebben ze bijvoorbeeld geen nerven en daardoor is de look net iets minder natuurlijk.

Kies voor houten vloeren

Een alternatief voor pvc-vloeren zijn houten vloeren voor uw woning in Noord-Brabant. Houten vloeren vereisen geen egale onderlaag en hebben een natuurlijkere uitstraling. Wel dient u er rekening mee te houden dat houten vloeren krimpen en uitzetten bij temperatuurschommelingen en dat ze niet tegen water kunnen. Wilt u pvc-vloeren of houten vloeren in Noord-Brabant kopen? Dan kunt u terecht bij Van der Heijden Vloeren in Nuland. Ontdek daarom wat deze specialist voor u kan betekenen.