Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Doe het niet gratis: zo krijg jij eerlijk betaald

Vind je dat je eigenlijk meer zou moeten verdienen dan je nu eigenlijk op je rekening gestort krijgt? Met de volgende stappen gaat de tijd en moeite die je stopt in je werk zich letterlijk uitbetalen.

Eigen onderneming

Het hebben van een onderneming is een vloek en een zegen tegelijk. Aan de ene kant kun je zelf bepalen hoeveel salaris er op je rekening komt en kun je zelf de prijzen vastleggen voor de producten of diensten die je aanbiedt. Als je pas begint zul je vast lager inzetten dan nodig is. Verdiep je daarom goed in wat het gemiddelde tarief is wat andere professionals in jouw vakgebied vragen of kijk naar de marktwaarde van jouw product. Heb je daadwerkelijk een niche in de markt, dan mag je best hoog inzetten.

Kosten en uren berekenen

Als je een eigen onderneming hebt dan ga je uit van de prijs voor jouw product of dienst. Behalve dat zijn er echter nog meer dingen die je mag opnemen in je uiteindelijke factuur. Ook is het goed om al je gewerkte uren nauwkeurig te berekenen. Het zijn jouw tijd en moeite die je er in steekt, dus daar mag je gerust duidelijk over zijn naar potentiële klanten. Ben je adviseur en ga je bij mensen op bezoek? Houd dan bijvoorbeeld ook rekening met reiskosten.

Mensen die zwijgen…

Als je in loondienst werkt voor een bedrijf is er natuurlijk iets minder speling. Het begint echter al bij je gewerkte uren berekenen: klopt de administratie of heb je overuren gemaakt die niet verwerkt zijn op je loonstrook? Gaat er iets mis? Wees dan niet te bang om op je baas af te stappen. Heb je het gevoel dat je iets belangrijks hebt gedaan voor het bedrijf? Bespreek met je baas of hij daar iets tegenover wil stellen. Samen kunnen jullie tot een goede oplossing voor allebei komen.

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen