Mediahotspots
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken voor optimale veiligheid

Wil je de veiligheidsregels die bij jouw bedrijf gelden goed en duidelijk uitleggen, dan kun je een animatievideo laten maken waarin ze stap voor stap voorbij komen. Zo gelden op een bouwplaats bijvoorbeeld voorschriften voor het dragen van veiligheidskleding. Ook voor het betreden van bepaalde delen van het terrein en van steigers gelden vaak weer aparte regels. Dit kun je soms duidelijk maken met pictogrammen, maar die leggen niet alles goed uit. Wil je dat een bezoeker goed voorbereid is, dan laat je een animatievideo maken en die stuur je op voorhand naar deze persoon. Zo voorkom je onveilige situaties en hoef je niet ter plaatse nog extra uitleg te geven.

Een animatievideo voor een medische behandeling

Als je een animatievideo gaat laten maken over een medische behandeling kun je de patiënt of de familie duidelijk uitleggen wat er gaat gebeuren. Doordat er gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen ziet het er vaak ook een stuk minder confronterend uit dan wanneer je bijvoorbeeld een video laat zien van iemand die dezelfde behandeling ondergaat. Bovendien moet je voor zoiets natuurlijk altijd toestemming hebben van de patiënt die in de video voorkomt. Dit soort video’s werken vaak ook heel goed bij kinderen. Bovendien kan de informatie bij de beelden eenvoudig worden aangepast als dat nodig is. Er hoeft dan alleen nieuwe tekst te worden ingesproken zonder dat de hele film opnieuw moet worden gemaakt.

Wil je jouw animatievideo laten maken door een professional?

Ben je op zoek naar een professional door wie je een animatievideo kunt laten maken? Neem dan contact op met Playforward. Dit bedrijf maakt al ruim tien jaar animatievideo’s voor talloze opdrachtgevers. Of het nu gaat om een overheidsinstelling of een bedrijf dat producten aan andere bedrijven of eindgebruikers levert, dit bedrijf gaat graag voor je aan de slag om er iets moois van te maken. Aan de hand van jouw informatie wordt er een animatievideo gemaakt. Hierin kan uiteraard jouw beeldmerk worden gebruikt en kun je zelf meebeslissen over de gebruikte kleuren.