Mediahotspots
Image default
Toerisme

Een goedkope stedentrip naar Sofia, Bulgarije

Ben je op zoek naar een stedentrip met een laag budget? Dan is het wellicht erg leuk om eens na te denken over Sofia. Deze prachtige stad in Bulgarije is nog niet heel erg toeristisch en wordt daarom ook wel een onontdekte parel genoemd. Een stedentrip Sofia is een prachtige ervaring voor jong en oud!

Bezienswaardigheden in de stad

De stad is erg compact en veel van de beroemdste bezienswaardigheden kun je met een mooie stadwandeling lopend zien. Zo kun je eens een mooie wandeling maken vanaf de Alexander Nevski kathedraal naar de Moskee toe. Vanaf daar ga je naar de synagoge en de winkelstraat Vitosha. Hier neem je een lekker drankje op een (verwarmd) terras of eet je een hapje in een van de velen restaurants. Vanaf hier heb je ook nog eens een mooi uitzicht over de Vitosha bergen.

Hotels in de stad

Het is zeker aan te raden om een hotel in het centrum van Sofia te boeken. Vanaf hier kun je namelijk alle bezienswaardigheden goed bekijken. Het is totaal niet duur om midden in het centrum te overnachten. Ook de taxichauffeurs weten goed de weg als je weer terug naar het hotel moet. Bekijk dus goed het aanbod van de hotels en kijk niet meteen naar accommodaties buiten de stad, omdat je denkt dat dit veel goedkoper is.

Dingen die je echt eens moet doen

In de stad zelf moet je natuurlijk de Alexander Nevski Kathedraal gezien hebben. Hier gaan eigenlijk alle toeristen als eerste op af. Leuke minder bekende toeristische attracties in de stad zijn onder andere de Banya Bashi Moskee, het Vitosha gebergte (maak eens een wandeling!) en de botanische tuinen net buiten de stad.

https://www.stedentripsofia.nl