Mediahotspots
Image default
Toerisme

Waarom is de Bulgaarse Burgas interessant?

Burgas is de stad die we hebben gekozen om in Bulgarije te wonen. Het trok ons ​​aan met de zee en het uitstekende park, niet al te grote bevolking en goede scholen. Ik zou graag enkele feiten over de stad willen delen die mij interessant lijken.

In de buurt van de stad zijn er minerale bronnen met warm water met geneeskrachtige eigenschappen. Op deze plaats werd het balneologische centrum “Burgas Mineral Baths” opgericht en werd het “Aqua Kalide” museum geopend.

Het kustpark van Burgas heeft een lengte van 7 km en een oppervlakte van ongeveer 60 hectare. Het wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste parken in Bulgarije.

 In de oudheid was er op de plaats van de moderne stad een Griekse nederzetting genaamd “Pyrgos”, dit woord kan vertaald worden als “toren”.

 Burgas is de vierde stad van Bulgarije, na Sofia, Plovdiv en Varna, en de grootste stad aan de zuidkust van het land. De bevolking is iets meer dan 200 duizend.

 Het klimaat in Burgas is kouder dan in Anapa, hoewel het in het zuiden ligt. Dit komt door de eigenaardigheden van de Zwarte Zeestromingen in het watergebied van de stad.

 Burgas ligt aan de zeekust en wordt omgeven door drie grote meren: Mandra, Burgas en Atanasovskoe. Bij Atanasovskiy zijn er “solnitsi” – een plek waar u zoutbaden kunt nemen en uzelf kunt trakteren op nuttige modder.

 Een van de grootste routes in de lucht, de Via Pontica, loopt over de stad, die elk jaar naar Afrika trekt. Daarom zijn hier observatiepunten voor vogels gecreëerd, die populair zijn bij de lokale bevolking en toeristen.

 Burgas heeft stranden met donker en zelfs zwart zand. Het ziet er zo ongewoon uit vanwege de aanwezigheid van ijzeronzuiverheden in de compositie. Dit zand wordt als geneeskrachtig beschouwd, het warmt meer op dan normaal in de zon.

 In Burgas krijgen toeristen een excursie aangeboden naar het eiland St. Anastasia, op 6 km van de stad. Je kunt er komen vanaf de haven. Vroeger was er een functionerend klooster en daarna een gevangenis. Nu is er een restaurant, een orthodoxe kerk en een hotel op het eiland.

Hier zijn enkele feiten over een van de meest populaire steden in Bulgarije. Ik hoop dat je deze informatie interessant en nuttig vond.

mooie goedkope vakantiebestemmingen

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html