Mediahotspots
Image default
Bedrijven

Digitale loonstroken

De wereld is aan het digitaliseren en ook dit is te zien in het bedrijfsleven. De papieren loonstrook bestaat haast niet meer en alles wordt via de computer geregeld. Zo is de loonstrook haast alleen online nog te vinden via de mail of het bedrijfsportal. Uit onderzoek blijkt dat 60 procent van de jongeren een werkgever zal verkiezen die gedigitaliseerd is boven een werkgever die dit niet is. De digitalisering van bedrijven is daarom dus erg belangrijk en jongeren kiezen voor de technologische mogelijkheden binnen een bedrijf. De werkgevers weten dus wat hen te doen staat en gaan mee met de ontwikkelingen en innovaties op dit gebied.

Ook voor de werkgever zal het een stuk makkelijker zijn wanneer de loonstrook via het internet verstuurd kan worden. Deze hoeft niet meer geprint en via de post opgestuurd te worden want dit kost veel meer tijd. Wanneer je nog geen digitale loonstrook hebt maar dit wel wilt gaan invoeren, is dit toch nog best een klusje. Je hebt hier best grote kennis van nodig en daarom zou het verstandiger zijn om een loonbureau in te schakelen die een specialist is op het gebied van deze zaken. Daarnaast zij het ook specialisten op het gebied van andere zaken rond de salarisadministratie. Wanneer je dit uitbesteed, bespaar je erg veel tijd die je voor andere zaken binnen het bedrijf beter kunt gebruiken. Zo houd de salarisadministratie zich bezig met verschillende dingen zoals de wijzingen in de CEO en bijvoorbeeld de loonwijzer. Bij het digitaliseren van de loonstrook is het wel belangrijk dat de loonstrook ook digitaal wordt ondertekend.

Wanneer de loonstrook gedigitaliseerd is, heeft dit ook vele voordelen voor de werkgever. Het overzicht over de loonstroken die ontvangen en verstuurd zijn is veel duidelijker en ook heb je deze veel sneller tot je beschikking. Ook kunnen ze niet makkelijk meer kwijtraken wanneer deze digitaal zijn.

http://www.cbbs.nl

Gerelateerde artikelen

Tuinidee├źn

Duurzame warmtepomp

Soloya zonnepanelen prijs en zonnepaneel prijzen