Mediahotspots
Image default
Kinderen

Gezondheid tips voor uw kinderen

Uiteraard wil je als ouder dat je kinderen goede gewoontes aanleren en dat ze gezond opgroeien en oud worden. Er zijn legio mogelijkheden om dat te doen. Een snelle tip is om ze actief buiten te laten spelen op bijvoorbeeld een Berg Buddy skelter. Maar er zijn veel mogelijkheden en dit zijn de beste gezondheid tips voor kinderen.

 

Kinderen naar school, laat de auto staan

De beste manier om energie te verbranden is om zoveel mogelijk te bewegen. Als je kinderen naar school moeten laat de auto dan staan. Laat je kind naar school gaan met de fiets, lopend, huppelend, skatend etc. Naast dat het heel gezond is om te bewegen worden ze er ook nog eens heel vrolijk van.

 

Je kinderen naar buiten sturen om te spelen

Vandaag de dag spelen steeds minder kinderen buiten. Dat is zonde, want daar worden immers de meeste avonturen beleefd. Naast dat kinderen veel avonturen buiten beleven is het ook nog eens heel goed voor het ontwikkelen van de hersenen en het lichaam. Geef je kinderen wel altijd bij dat ze voorzichtig moeten zijn zodat er geen ongelukken gebeuren.

 

Eten hoort geen beloning te zijn

Wil je je kind stil krijgen of troosten dan is dat makkelijk te doen met eten. Maar dit kan ook heel gevaarlijk zijn, want als kinderen op jonge leeftijd eten leren als troost kan de neiging ontstaan dat er in het latere leven meer gesnackt wordt. Daarom is het aan te raden om eten niet als beloning te geven. Geef je kids een knuffel, lees een verhaaltje voor of doe een spelletje. Dit soort dingen helpen heel goed om je kinderen te troosten of stil te krijgen.

 

Niet drinken maar fruit eten

In sapdranken van de supermarkt zitten ontzettend veel suikers. Dat is heel ongezond om je kinderen te geven. Geef ze daarom eerder echt fruit, want dat is veel beter. Snijd makkelijk een sinaasappel in vieren en ze happen ze zo leeg. Daarnaast krijgen je kids met fruit ook genoeg vezels binnen. Laat de sappen gewoon staan en kies voor echt fruit, veel beter.

 

Samen aan de slag met kokerellen

Heb je lastige eters bedenk dan samen wat te eten en ga aan de slag. Samen koken met je kinderen is heel gezellig en ze zullen ook nog eens heel trots zijn op het eindresultaat. Wat ook kan helpen is om je kinderen verschillende groenten te laten koken en ze vervolgens de keuze te laten maken. Of laat je kids kiezen voor groenten bij het boodschappen doen.