Mediahotspots
Image default
Kinderen

Hoe kun je meer tijd met je gezin doorbrengen?

Hoe kun je meer tijd met je gezin doorbrengen?

Een van de moeilijkste elementen van het ouderschap is het balanceren van de tijd met het gezin met externe verantwoordelijkheden en activiteiten, vooral naarmate je kinderen ouder worden. Je wilt als gezin tijd doorbrengen om sterke banden op te bouwen. Tijd voor het gezin vrijmaken kan moeilijker zijn dan gedacht, met al je werk verantwoordelijkheden en de activiteiten van je kinderen. Het is mogelijk dat je moeite hebt met het combineren van werk of school en de activiteiten van iedereen, vooral als je ‘s avonds moe bent. De kinderfietsen liggen lange tijd onaangeroerd en zijn stoffig geworden, omdat er nooit tijd is om ze te gebruiken. Hier zijn een paar eenvoudige aanbevelingen om het schema van je gezin in evenwicht te houden en toch quality time samen door te brengen.

Laat kinderen beslissen

Te veel goedbedoelende ouders schrijven hun kinderen in voor activiteiten. Activiteiten waarin ze niet geïnteresseerd of bekwaam zijn en resulteren in spanningen en een machtsstrijd. Dit is niet alleen ineffectief. Kinderen inschrijven voor activiteiten alleen met het doel iets te doen, kan ook kostbare tijd voor het gezin opslokken. Het is een ander verhaal als je kind smeekt om deel te nemen aan activiteiten en vervolgens wil stoppen. Zorg er dus voor dat je kind er echt in geïnteresseerd is voordat je je aan een activiteit vastlegt. Houd er rekening mee dat kinderen hobby’s en ambities krijgen die ze zelfs op jonge leeftijd willen volgen. Het is onwaarschijnlijk dat het dezelfde dromen zijn die jij voor hen hebt. Kies je strijd echter zorgvuldig. Voldoe indien mogelijk aan activiteit verzoeken. Probeer wat geld uit je dames portemonnee te reserveren om deze activiteiten die je kind graag wil doen te ondersteunen.

Familie komt op de eerste plaats

Voorrang geven aan het gezin boven andere verantwoordelijkheden is een essentieel onderdeel van het doorbrengen van quality time met je gezin. Het kan nodig zijn om werkgrenzen vast te stellen en tijd zonder technologie door te brengen. Zet je werktas heren eens neer en probeer je werk niet mee naar huis te nemen. Door de tijd voor het gezin te beschermen, kun je je prioriteiten rechtzetten en een gelukkiger en beter aangepast gezin krijgen. Je moet tijd in je kinderen investeren om diepe en betekenisvolle relaties met hen op te bouwen. Zelfs als je je ertoe verbindt om een paar avonden per week thuis te zijn voor het familiediner of als je de meeste avonden een wandeling van 30 minuten maakt met je gezin, kan dat al een grote invloed hebben op de familiebanden op de lange termijn. Het is niet genoeg om alleen prioriteit te geven aan je gezin tijdens vakanties. Je relaties zullen dan op zijn best oppervlakkig zijn. Je moet regelmatig tijd met elkaar doorbrengen om sterke banden te smeden. De tijdsinvestering hoeft niet significant te zijn, maar moet wel consistent zijn.

Waarom is het essentieel om quality time met het gezin door te brengen?

Je kunt een band met ze aangaan die een leven lang meegaat voordat je kinderen het nest verlaten. Samen quality time doorbrengen is de sleutel tot het creëren van die banden. Of het nu gaat om elke avond een bordspel spelen na het eten of regelmatig pizza-avonden houden of vrijwilligerswerk doen damen om bijvoorbeeld het park op te ruimen. Het belangrijkste is dat je goede relaties met elkaar aangaat. Betrek ze bij de besluitvorming en stel ze in staat om af en toe activiteiten te selecteren naarmate je kinderen ouder worden. Op deze manier creëer je een basis van geweldige en betekenisvolle ervaringen en herinneringen. Bovendien houdt dit je verbonden met je kinderen als ze opgroeien. Dit zal worden gecreëerd zodra je investeert in de tijd die je gezin samen doorbrengt. Bescherm deze tijd dus.