Mediahotspots
Image default
Gezondheid

Het gebruik van een pessarium als anticonceptie

Wat is een pessarium?

Een pessarium is een rond voorwerp dat bij de vrouw naar binnen kan worden gebracht en gebruikt kan wordt als anticonceptie. Daarnaast wordt een pessarium ook vaak gebruikt bij vrouwen die last hebben van een verzakking. Een verzakking treedt vaak op na een bevalling omdat de spieren en banden in het onderlichaam dan vaak slapper zijn geworden. Een pessarium ondersteunt in dat geval vooral de baarmoeder en de blaas. In dit artikel wordt er verder in gegaan op het gebruik van een pessarium als anticonceptie.

Een pessarium als anticonceptiemiddel

Een pessarium wordt ook wel een vrouwenring genoemd en is dus een rond voorwerp met een soepele rand. Deze wordt over de baarmoederhals naar binnen geplaatst zodat deze de baarmoedermond bedekt. Op deze manier kunnen er geen zaadcellen in de baarmoeder terecht komen en kan een vrouw niet ongewenst zwanger raken.

Het gebruik van een pessarium

Het is natuurlijk van groot belang dat een pessarium tijdig, en dat betekent vóór de geslachtsgemeenschap, wordt ingebracht. Daarnaast moet deze na het vrijen minsten 8 uur blijven zitten omdat zaadcellen nog een tijdje actief kunnen zijn in de baarmoeder. Wil je meer informatie over het inbrengen van een pessarium? Ga dan naar anticonceptiemiddelen.info en lees alles over het inbrengen. Hier kun je ook terecht voor informatie over andere anticonceptiemiddelen.

De betrouwbaarheid van een pessarium

De betrouwbaarheid van een pessarium is natuurlijk afhankelijk van heel veel dingen. Zo moet een pessarium altijd op de juiste manier worden ingebracht. Daarnaast moet een pessarium ook precies passen. Past deze niet goed, dan kunnen er alsnog zaadcellen langs gaan. Zaadcellen zijn namelijk erg klein. Het is dan ook belangrijk om de juiste maat te laten bepalen door een arts of gyneacoloog. Ook wanneer je zwanger bent geweest of veel bent aangekomen of afgevallen, is het belangrijk om te kijken of je een andere afmeting nodig bent omdat het lichaam in deze omstandigheden behoorlijk kan veranderen. Wanneer het pessarium wel goed past en op de juiste manier wordt ingebracht, is deze net erg betrouwbaar en gaat deze ongeveer 1 a 2 jaar mee.

De voordelen van een pessarium

~ Er verandert niets aan je lichaam
~ Het heeft geen verdere consequenties voor je gezondheid
~ Je gebruikt het alleen tijdens het vrijen
~ Je voelt het niet zitten
~ Het wordt vooraf geplaatst dus onderbreekt het vrijen niet

De nadelen van een pessarium

~ Een pessarium beschermd je niet tegen een aandoening
~ Als je allergisch bent voor latex, is een pessarium niet het juiste anticonceptiemiddel
~ In het begin is het behoorlijk lastig om een pessarium op de juiste manier in te brengen.
~ Het inbrengen van een pessarium wordt op romantische momenten nog wel eens vergeten.

http://www.anticonceptiemiddelen.info/