Mediahotspots
Image default
Gezondheid

Hoe je fysiotherapie weer leuk maakt voor de klant

Hoe je fysiotherapie weer leuk maakt voor de klant

Fysiotherapie is iets waar veel mensen niet onderuit komen. Na een val, een blessure of een ziekte is het nodig om fysiek weer aan te sterken. Het is voor de patiënt niet leuk als hij erg bewust is van zijn afhankelijkheid omdat het lichaam niet meer goed werkt. Door het versterken van de spieren door middel van krachtraining en lenigheid te verbeteren, krijgt de patiënt zijn leven weer terug. Hoewel fysio erg belangrijk is, hebben veel mensen weinig tot geen zin om naar de fysio te gaan aldus Fysio Montfoort. Patienten moeten telkens dezelfde bewegingen uitvoeren, waardoor er weerstand ontstaat en de patiënt de resultaten niet gaat boeken.

 

Wat kan je doen aan een verveelde patiënt

Je hebt al snel door wanneer een patiënt verveeld en ongemotiveerd raakt. Hij zal niet zulke grote stappen meer zetten en de resultaten blijven uit. Ook zal hij de nieuwe oefeningen niet meer zo goed onthouden als eerst. Het belangrijkste is dat je de keuze omtrent oefeningen bij de patiënt laat, vooral bij de jongere en oudere doelgroep. Wanneer ze zelf oefeningen mogen kiezen, zullen ze deze met meer plezier doen. Bij Fysio Montfoort is er een breed scala aan soorten oefeningen waarmee je hetzelfde resultaat boekt. Sommige oefeningen zijn zo populair, dat er variaties op gezocht worden. Wat werkt moet je niet veranderen!

 

Andere manieren van fysiotherapie

Er zijn ook andere manieren op de therapie leuker te maken. Denk eens aan leuke muziek. Vooral als de patiënt zelf de muziek mag kiezen, zal hij dit erg waarderen. Ook de ruimte waarin de oefeningen gedaan worden is belangrijk voor de motivatie. Als dit een donkere en saaie ruimte is, zal het niet erg stimuleren om inspanning te tonen. Daarnaast kan je de patiënt sporten laten doen, zoals lichte turnoefeningen als de patiënt hier plezier in heeft. De boodschap: laat de patiënt vooral zelf kiezen!